BLACK’N’BLUE: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

H ιδέα για να παρουσιαστούν οι Black 'N Blue στο σημερινό Ποιος Θυμάται, μού την έδωσε το άρθρο για το Kiss Alive IV όπου ήταν το πρώτο άλμπουμ που ο κιθαρίστας Tommy Thayer πήρε μέρος σαν μέλος των Kiss. Οι  Black’n’Blue σχηματίστηκαν το Νοέμβριο του 1981 στο Portland του Oregon, από τους συμμαθητές στο Λύκειο, Jamie St. James τραγούδι και Tommy Thayer κιθάρα. Αρχικά εμφανιζόντουσαν με το όνομα Movie Star, για να υιοθετήσουν το Black 'N Blue λόγω των ρούχων που φορούσαν (blue jean και δερμάτινα). Στάθηκαν τυχεροί στην αρχή της καριέρας τους, όταν ο μετέπειτα ιδρυτής της Metal Blade Records, συμπεριέλαβε το τραγούδι τους "Chains Around Heaven" στη θρυλική συλλογή Metal Massacre όπου μεταξύ άλλων είχε κομμάτια των Metallica, Ratt, Cirinth Ungol και Malice.
Γρήγορα κατάλαβαν ότι αν ήθελαν να κάνουν καριέρα θα έπρεπε να μετακινηθούν στο Los Angeles όπου σχεδόν αμέσως υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Geffen Records και το 1984 κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους (Νο 129 Αμερική) σε παραγωγή του γνωστού από τις συνεργασίες του με τους Scorpions, Dieter Dierks. Στάθηκαν τυχεροί γιατί τότε είχε αρχίσει  να εκπέμπει το MTV που έπαιξε σε prime time, το video "Hold On to 18" το οποίο με τη σειρά του βοήθησε και το άλμπουμ να πουλήσει και το συγκρότημα να «φτιάξει» το όνομά του, περιοδεύοντας με τους Kiss. Το 1985 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Without Love με παραγωγό τον Bruce Fairbairn το οποίο απέτυχε εμπορικά. Στο άλμπουμ συμμετέχουν σαν καλεσμένοι ο τραγουδιστής των Loverboy, Mike Reno και ο κιθαρίστας Adam Bomb ( TKO, Black 'N Blue, Michael Monroe), ο Steve Porcaro των Toto και ο Καναδός συνθέτης και παραγωγός Jim Vallance. 
Η περιοδεία που έκαναν με τους Kiss, τράβηξαν την προσοχή του μπασίστα και τραγουδιστή Gene Simmons ο οποίος έκανε παραγωγή στο τρίτο άλμπουμ τους Nasty Nasty(Νο 110 Αμερική) και κάνοντας τον ήχο τους πιο hard. O Simmons συνεργάστηκε μαζί τους και στο επόμενο άλμπουμ τους που ήταν το In Heat(Νο 133 Αμερική) αλλά η εμπορική αποτυχία του, τους οδήγησε το 1989 στη διάλυση. Οι Black’N’Blue δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή της καριέρας τους να πάρουν ένα «κομμάτι από την μεγάλη πίτα» του hair metal που άνθησε εκείνη την εποχή. Για να είμαστε ειλικρινείς, κανένα από τα τραγούδια τους δεν έγινε αυτό που λέμε «ύμνος», παρ’ όλο ότι είχαν το στυλ και ένα καλό ήχο στα άλμπουμ τους.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ
Ο τραγουδιστής Jaime St. James μαζί με τν κιθαρίστα των Warlock, Tommy Bolan σχημάτισε τους Freight Train Jane, με τους οποίος κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ που πέρασε απαρατήρητο. Ο κιθαρίστας Jeff "Woop" Warner έπαιξε σε διάφορα άγνωστα σχήματα, ο άλλος κιθαρίστας Tommy Thayer έπαιξε με τους Harlow, την Doro, για να γίνει μέλος των άγνωστων Shake The Faith με τους οποίους το 1994 κυκλοφόρησε το άλμπουμ America The Violent. Μαζί με τον Jamie St. James σχημάτισαν Kiss tribute συγκρότημα, τους Cold Gin για να γνωριστεί με τον Gene Simmons όπoυ δούλεψε μαζί του σαν βοηθός στις παραγωγές του στο studio και τελικά το 2003 να πάρει τη θέση του Ace Frehley στους Kiss! Ο ντράμερ Pete Holmes έπαιξε με τους Malice, The Black Symphony και Mandy Lion's WWIII, ενώ έπαιξε σαν session με τους Michael Schenker, Uli Jon Roth, Peter Gabriel, and Ted Nugent.
Το 1997 το συγκρότημα έκανε ένα reunion παίζοντας σε ένα Halloween πάρτι, απ όπου κυκλοφόρησε το live  άλμπουμ One Night Only: Live. Το επόμενο reunion  έγινε το 2003 χωρίς τον Thayer που ήταν ήδη μέλος των Kiss. Οι επανασυνεδεμένοι Black’n’Blue κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Hell Yeah! με τον Shawn Sonnenschein στη θέση του Thayer.
Το 2004 ο Jaime St. James αντικατέστησε τον Jani Lane στους Warrant και ηχογράφησε το άλμπουμ Born Again για να αποχωρήσει το 2008, αφού ο Jani Lane επέστρεψε στο συγκρότημα. Το 2007  ξανά έκαναν reunion με τη συμμετοχή του Tommy Thayer. Το συγκρότημα εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό με σποραδικές εμφανίσεις σε αμερικάνικα φεστιβάλ.
TRIVIA
Tο τραγούδι τους "Nature of the Beach" ακούστηκε στην ταινία Vision Quest και κυκλοφόρησε σε single στη β πλευρά του τραγουδιού της Madonna, "Gambler" που επίσης ακουγόταν στην ίδια ταινία.
.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΓΡΑΦΙΑ
Nasty Nasty (1985)



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
3/8/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου