NEWS OF THE WORLD (22/7/20

• Ο εκδοτικός ήχος Post Hill Press θα εκδώσει τη βιογραφία του τραγουδιστή των Soundgarden αλλά και Audioslave, Chris Cornell. Τίτλος της "Total F*cking Godhead - The Biography Of Chris Cornell" και θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου. Παράλληλα, η οικογένεια του έδωσε στη δημοσιότητα μια διασκευή του στο κομμάτι των Guns’n’Roses, "Patience" που είχε ηχογραφήσει λίγους μήνες πριν αυτοκτονήσει.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο session οργανίστας Phil Ashley, ο οποίος είχε παίξει σε δίσκους αλλά και σε συναυλίες των Kiss, Mick Jagger, Aerosmith,Billy Joel, Tina Turner, Cher, Joe Satriani, Michael Bolton και Jeff Beck. Η οικογένεια του δεν ανακοίνωσε την αιτία θανάτου του.
• Ο κιθαρίστας των Judas Priest, Richie Faulkner και η σύντροφός του Mariah Lynch, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί στις 8 Ιουλίου. Η Mariah είναι κόρη του κιθαρίστα George Lynch ο οποίος έχει άλλα 7 ακόμα εγγόνια σύνολο 8). Να τους ζήσει!
• Η Zee Productions θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου τρία καινούργια παζλς με εξώφυλλα των Megadeth. Τα εξώφυλλα είναι τα "Peace Sells…But Who's Buying?", "Rust In Peace" και "Countdown To Extinction" και μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ.  
• Η αγγλική κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανακοινώσει το άνοιγμα συναυλιακών χώρων και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο, πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

• 30 χρόνια έκλεισαν από την πρώτη κυκλοφορία του άλμπουμ των Lynch Mob "Wicked Sensation" και ο George Lynch το επαναηχογράφησε και θα το κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου με τίτλο "Wicked Sensation Reimagined". Μαζί του παίζουν και οι  of Robbie Crane μπάσο (από τους Black Star Riders) και Brian Tichy ντραμς με τον Oni Logan στο μικρόφωνο. Η καινούργια έκδοση του "Wicked Sensation Reimagined" θα κυκλοφορήσει σε cd, βινύλιο και κασέτα με ελαφρά αλλαγμένο εξώφυλλο για να ξεχωρίζει από την πρώτη ιστορική έκδοση. 
• Υλικό για το καινούργιο προσωπικό ντου άλμπουμ μαζεύει ο τραγουδιστής των Ratt, Stephen Pearcy. Το άλμπουμ προβλέπεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021. Μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των Soul Station του συγκροτήματος του Paul Stanley που παίζει R&B!
• Τη συνεργασία του με τον συνθέτη, στιχουργό, παραγωγό Desmond Child ανακοίνωσε ο Alice Cooper για ένα καινούργιο άλμπουμ που ετοιμάζει για το 2021.
• Έχουν περάσει 50 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου στούντιο των Beatles και κατάφεραν το αδιανόητο: Να είναι οι μόνοι rock καλλιτέχνες που πέρασαν το 1.000.000πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2020! Συγκεκριμένα πούλησαν 1.094.000 αντίτυπα από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Ιουνίου και τους ακολουθούν οι Queen με μεγάλη διαφορά 768.000 αντίτυπα, Imagine Dragons με 593.000), Fleetwood Mac με 565.000 και  Metallica με 551.000 σε σύνολο της δισκογραφίας τους. Οι πωλήσεις των 5 πρώτων rock άλμπουμ είναι Queen's Greatest Hits 448.000 αντίτυπα, Elton John Diamonds με 372,000, Creedence Clearwater Revival Chronicle, Vol. 1 με 299,000, Journey Greatest Hits με 273,000 και Fleetwood Mac Rumours με 265,000. 

• Βόλτα με τη μηχανή του έκανε στο Long Island της Νέας Υόρκης ο 71χρονος Billy Joel όταν είδε παρατημένο ένα πιάνο. Κατέβηκε από τη μηχανή για να το τεστάρει, όταν με έκπληξη του είδε ότι όχι μόνο έπαιζε αλλά ήταν και σε καλή κατάσταση! Έτσι φρόντισε να το πάρουν από εκεί και το μετέφερε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα της Νέα Υόρκης. Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε από το κινητό περαστικού.
• 55 ολόκληρες εβδομάδες συμπλήρωσε στο Νο1 του Billboard Catalog Albums chart το "Greatest Hits" των Queen. Στην ιστορία του Billboard Catalog Albums chart, μόνο ένα άλμπουμ το ξεπερνά σε εβδομάδες παραμονής στο Νο1 κι αυτό είναι το Legend του Bob Marley & The Wailers που είχε συμπληρώσει 126 εβδομάδες στο Νo1 του σχετικού chart. Να εξηγήσουμε ότι το Billboard Catalog Albums chart δημιουργήθηκε το 1991 και περιλαμβάνει ΜΟΝΟ best of και Greatest Hits άλμπουμ και όχι studio ή live άλμπουμ καλλιτεχνών.
• Οι Jethro Tull σε μια πολύ καλή live ερμηνεία του Songs From The Wood από το 1977.











 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου