TEMPEST: Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ROCK.Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ COLOSSEUM ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ URIAH HEEP KAI SOFT MACHINE

Μετά τη διάλυση των Colosseum το 1971, η κινητήριος δύναμις του συγκροτήματος, ντράμερ  Jon Hiseman με τον μπασίστα Mark Clarke, επίσης πρώην μέλος των Colosseum,  σχημάτισαν τους Tempest, οι οποίοι ηχογράφησαν 2 άλμπουμ. Μαζί τους ο πρώην τραγουδιστής, οργανίστας των Juicy Lucy, Paul Williams και ένας σπουδαίος κιθαρίστας που το ταλέντο του δεν είχε ακόμα ανατείλει, ο Alan Holdsworth. 
Το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε το 1973 και ο ήχος τους ήταν πιο κοντά στο hard rock παρά στο progressive. Η μικρή ιστορία αλλά και δισκογραφία τους, τελειώνει με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο Living in Fear, όπου το συγκρότημα παρουσιάζεται σαν τρίο αφού έχει αποχωρήσει ο Paul Williams και ο Hiseman προσθέτει τον κιθαρίστα Ollie Halsall από τους  Patto. Πριν την κυκλοφορία του Living in Fear και με 2 κιθαρίστες πλέον οι Tempest αρχίζουν να κάνουν εμφανίσεις στο Λονδίνο με την εμφάνιση τους στο Golders Green Hippodrome (Ιούνιος1973) μεταδίδεται από το BBC και κυκλοφορεί σε bootleg με τίτλο Live in London 1974 Η ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους έγινε σαν τρίο, αφού ο Holdsworth αρνήθηκε να παίξει με την παρουσία δεύτερου κιθαρίστα για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η διάλυσή τους.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Ο Alan Holdsworth έπαιξε με τους Soft Machine, o Jon Hiseman σχημάτισε τους Colosseum II,  ο Ollie Halsall έπαιξε με τον John Otway και ο Mark Clarke έπαιξε με τους Uriah Heep, σε ένα μόνο άλμπουμ τους, αλλά ποιο άλμπουμ, το Demons and Wizards.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Tempest (1973).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
1/6/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου