NEWS OF THE WORLD (1/6/20)

• Για τις 29 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Rob Halford με τίτλο Confess. Παράλληλα θα τυπωθεί και η αυτοβιογραφία του K.K. Downing "Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest" που είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μόνο μορφή. Η τυπωμένη έκδοση της θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου. Έχει να πέσει πολύ διάβασμα!
• Μιλώντας στο HardRockCore, ο τραγουδιστής των Pretty Maids, Ronnie Atkins, θυμήθηκε το rock στις αρχές της δεκαετίας του 90 και είπε σχετικά: "Κυττόντας πίσω στα 80’s, θυμάμαι τα hair metal συγκροτήματα, τον τρόπο ντυσίματός τους  αλλά και πως διασκέδαζε ο κόσμος. Θυμάμαι όμως και τη μεταφορά από το hard/heavy στην νέα εξέλιξη της μουσικής, στο grunge. Θυμάμαι όταν πρωτοάκουσα τα πρώτα; Άλμπουμ των Nirvana και Pearl Jam είπα: 'Fucking great”. Όταν όμως το κοιτάζω εκ των υστέρων, το βρίσκω πολύ καταθλιπτικό. Αυτό που έβγαλε η δεκαετία του '80, το οποίο ήταν πάρτι, rock’n’roll-sex and drugs και μετά ήλθε αυτό το πολύ εσωστρεφές είδος αρνητικής στάσης. Μου αρέσει η μουσική, αλλά ήταν περισσότερο να αυτοκτονήσω και να βαρεθώ τη ζωή και όλα τα άλλα, υποθέτω. Μερικά υπέροχα άλμπουμ βγήκαν από αυτό, αλλά δεν μπορείτε να το συγκρίνετε με τη δεκαετία του '80. Νόμιζα ότι η δεκαετία του '80 ήταν πολύ διασκεδαστική". Συμφωνούμε απόλυτα.
• Αν δεν έχετε στη δισκοθήκη σας το ιστορικό και πολύ καλό άλμπουμ των Rush, "Permanent Waves", να μια καλή ευκαιρία να το αποκτήστε. Κυκλοφορεί σε deluxe 40th Anniversary Edition κι δείτε το video της επίσημης παρουσίας του.
• Κι ενώ όλοι οι καλλιτέχνες έχουν μεταθέσει-αναβάλλει τις συναυλίες τους για το 2021, η Doro Pesch θα εμφανιστεί στις 13 Ιουνίου σε drive-in cinema της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο CARantena Arena στο Worms με επιτρεπόμενα άτομα ανά αυτοκίνητο μόνο 2! Χρονικά, θα την προλάβει η Νατάσσα Θεοδωρίδου που ήδη έχει κλείσει την πρώτη drive in συναυλία στη χώρα μας και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου στο στο Α' Δημοτικό Στάδιο κάτω από το Γκολφ Γλυφάδας, με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
• Entertain You" είναι ο τίτλος του καινούργιου video single των Within Temptation.
 • Τέλειωσε τις ηχογραφήσεις και τις μίξεις των καινούργιων τραγουδιών του ο Alice Cooper. Το νέο του άλμπουμ θα τιτλοφορείται "Detroit Stories" με παραγωγό τον Bob Ezrin, και συμμετοχές από ονόματα όπως Wayne Kramer (MC 5), Mark Farner (Grand Funk) και Johnny "Bee" Badanjek (από τους Mitch Ryders & The Detroit Wheels).
• Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των Warrior Path, το συγκρότημα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του τραγουδιστή Γιάννη Παπαδόπουλου (ex-Wardrum, Beast in Black) με τον Daniel Heiman, πρώην Lost Horizon. Ήδη το συγκρότημα έχει ξεκινήσει την παραγωγή του 2ου δίσκου τους, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

• Οι Septicflesh ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Blu-ray/DVD, "Infernus Sinfonica MMXIX" που βιντεοσκοπήθηκε το Φεβρουάριο 2019 στο Μεξικό στο Metropolitan Theater. Η συναυλία περιλάμβανε πάνω από 100 μουσικούς από την ορχήστρα "Symphonic Experience Concerts" και τις χορωδίες "Enharmonía Vocalis Choir" και "National University of Mexico Children's and Youth Choir".  Η κυκλοφορία του "Infernus Sinfonica MMXIX" θα γίνει στις 31 Ιουλίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο pedal steel κιθαρίστας Bucky Baxter, που έγινε γνωστός παίζοντας με τον Bob Dylan. O Baxter είχε παίξει με πολλούς μουσικούς όπως R.E.M., Ryan Adams, Ben Folds, Kacey Musgraves, Steve Earle κ.α.
• Εχοντας γράψει το όνομά του στο Πάνθεον της μουσικής χάρις στη συμμετοχή του στους Doors, το συνιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του συγκροτήματος Robby Krieger, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου προσωπικού άλμπουμ του με τίτλο "The Ritual Begins At Sundown". Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 14 Αυγούστου και είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ μετά από 10 χρόνια όπου είχε κυκλοφορήσει το Singularity και το 7ο προσωπικό. Δείτε το video το οποίο είναι χάρμα οφθαλμών. Την παραγωγή προσυπογράφει ο ίδιος και ο παλιός συνεργάτης του Frank Zappa, Arthur Barrow.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο κιθαρίστας Bob Kulick, αδελφός του επίσης κιθαρίστα Bruce Kulick. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αδελφός του. Ο Bob Kulick είχε ξεκινήσει την καριέρα του σε ηλικία σε ηλικία 16 ετών παίζοντας στους Random Blues Band και στο άλμπουμ τους "Winchester Cathedral".  Έπαιξε ακόμα στο άλμπουμ του Lou Reed, Coney Island Baby για να φθάσουμε στο 1973 όπου έκανε δοκιμαστικό για τους Kiss όπου αρχικά κόπηκε, αλλά τελικά τον κάλεσαν να παίξει τα σόλο στα studio τραγούδια του άλμπουμ "Kiss Alive II" (στην 4η πλευρά). Το ίδιο συνέβη και στο άλμπουμ Killers, ενώ η συνεργασία του με το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα συνεχίστηκε, συνσυνθέτοντας το τραγούδι "Naked City" στο άλμπουμ τους "Unmasked", ενώ παίζει και στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Paul Stanley(1979) όπως και στην περιοδεία που ακολούθησε.
Ο Bob Kulick έπαιξε ακόμα στο άλμπουμ Bad Attitude του Meat Loaf αλλά και σε πολλά ακόμα άλμπουμ των Michael Bolton, Diana Ross, Roger Daltrey, Alice Cooper,Blackthorne, W.A.S.P., Doro, Tim Ripper Owens, ενώ σε προσωπικό επίπεδο κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ το 2017 με τίτλο Skeletons in the Closet και σχημάτισε τους Skull που κυκλοφόρησαν το άλμπουμ  No Bones About It (1991) και τους Balance με τους οποίους ηχογράφησε τρία άλμπουμ κμε τα πρώτα δύο να είναι τα καλύτερα της καριέρας του! Δεν έγινε γνωστός ο λόγος θανάτου του.
• Δείτε μια καταπληκτική εμφάνιση του μεγάλου Muddy Waters να τον συνοδεύουν οι Rolling Stones στο Baby Please Don't Go. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την κοινή εμφάνισή τους στο dvd Live at the Checkerboard Lounge, Chicago 1981, το οποίο  κυκλοφόρησε το 2012. Τις ημέρες που εμφανίζονταν ο Muddy Waters στο club, συνέπεσε οι Rolling Stones να βρίσκονται στο Σικάγο για τρεις εμφανίσεις στο "Rosemont Horizon" και την ημέρα που δεν είχαν συναυλία, βρέθηκαν στο κλαμπ για να δουν από κοντά τον Muddy Waters. Φυσικά ανέβηκαν στην σκηνή, όπως και ο Buddy Guy! Το "The Checkerboard Lounge" ήταν ένα blues κλαμπ στο νότιο Σικάγο, το οποίο εγκαινιάστηκε την δεκαετία του '50 και ο Buddy Guy το αγόρασε το 1972, διατηρώντας το υπό την διαχείριση του μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80.








 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου