ROCK INCIDENT 119: ΟΤΑΝ Ο LARS ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ JAMES. ΠΩΣ ΟΙ METALLICA ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Το χρόνο πίσω γύρισε ο Lars Ulrich και θυμήθηκε την πρώτη συνάντηση που είχε με το μετέπειτα κολλήτο του James Hetfield. Ήταν Μάϊος του 1981 όταν οι δύο νέοι, συνομίληκοι και οι δύο 18 ετών βρέθηκαν και ο Ulrich θυμάται: "Ήταν ντροπαλός και μαζεμένος, αλλά κατάλαβα ότι είχαμε πολλά κοινά σημεία. Τότε με όσο κόσμο μίλαγα, μού έλεγαν για συγκροτήματα όπως Styx, Journey και Kiss, αλλά με τον Hetfield μιλήσαμε για τους Angel Witch, Diamond Head, Tygers of Pan Tang. Είχε σχέση με τη μουσική και είχε ακούσει πράγματα αυθεντικά που λίγοι είχαν ακούσει στην Αμερική. Δεν θυμάμαι να έγιναν πολλά πράγματα στην πρώτη συνάντηση μας, ήταν μαζί με έναν άλλο μουσικό, τον Hugh Tanner, όπου έπαιζαν στους Leather Charm. Ο Hetfield  είχε αίσθηση του ήχου και μπορούσε εύκολα να σε βοηθήσει να τον κάνεις καλύτερο. Μετά την πρώτη συνάντησή μας έφυγα για την Ευρώπη κι όταν επέστρεψα του τηλεφώνησα και του είπα: θέλεις να παίξουμε μαζί; Και σχηματίσαμε τον πρώτο πυρήνα των Metallica” δήλωσε ο Lars Ulrich στο περιοδικό Kerrang το 2019.
Ο ασήκωτος και χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του heavy metal μάς θυμίζει ότι ο Ulrich έβαλε αγγελία στο περιοδικό Recycler ζητώντας μουσικούς και ο πρώτος που απάντησε ήταν οι Hetfield και Tanner που τότε έπαιζαν στους Leather Charm. Έτσι προέκυψε η συνάντηση που διαβάσατε πιο πάνω. Στην αγγελία απάντησε κι ο David Mustaine ο οποίος τους εντυπωσίασε με τον ακριβό εξοπλισμό του και έγινε μέλος του αρχικού σχήματος. Ο Ulrich πήγε και βρήκε τον ιδιοκτήτη της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Metal Blade, Brian Slagel και τον έπεισε να συμπεριλάβει το τραγούδι τους "Hit the Lights" στη συλλογή Metal Massacre I η οποία έμειεν στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες συλλογές όλων των εποχών, επειδή ακριβώς είχε τραγούδια από καινούργια συγκροτήματα που έγραφαν το μέλλον ου heavy metal. Στο συγκεκριμένο τραγούδι ο Hetfield παίζει μπάσο, κιθάρα και τραγουδάει  κι ο Lloyd Grant παίζει το σόλο κιθάρα ενώ ο Lars Ulrich παίζει ντραμς. Η συλλογή κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου 1982 και το όνομά τους έχει γραφτεί "Mettallica" (σ.σ. με 2 t), πράγμα που τους ενόχλησε. Που να φανταστούν ότι τότε έγραφαν ιστορία, έστω και με λάθος! Στόμα με στόμα, το συγκρότημα απέκτησε πολλούς fans και στις 14 Μαρτίου 1982, πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνισή τους στο Radio City του Anaheim στην Καλιφόρνια με μπασίστα τον Ron McGovney.
ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
 Και πάλι στον Lars Ulrich οφείλεται η επιλογή του ονόματος τους! Σε μια συζήτηση που είχε με τον DJ Ron Quintana που έψαχνε να βρει όνομα για την εκπομπή του, κατέληξαν στα "Metallica" και "Metal Mania" με τον Ulrich να ενθαρρύνει τον Quintana να διαλέξει το "Metal Mania" για να κρατήσει αυτός το "Metallica"!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/6/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου