ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ VIDEO ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΩΝ

Λίγο πριν την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ των Deep Purple με τίτλο Whoosh, το συγκρότημα παρουσίασε το πρώτο video single με τίτλο “Throw My Bones”. Έχοντας πατήσει για τα καλά την 7η δεκαετία τα 4 μέλη από τα 5 μέλη του συγκροτήματος, (σ.σ. μόνο ο κιθαρίστας Steve Morse είναι κάτω των 70, και συγκεκριμένα 65 ετών), το μεγάλο συγκρότημα παρουσιάζει ένα σφιχτοδεμένο τραγούδι, που θα μπορούσε ηχητικά να αποτελεί τη συνέχεια του προηγούμενου studio άλμπουμ τους.
Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα μουσικό βίντεο που παίζει με τα όρια του χρόνου και του τόπου κι είναι μια πρόσκληση να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και να παρατηρήσουμε τον πλανήτη και την τρέχουσα κατάσταση στη γη. Κι όλα αυτά πριν τον κορωνοϊό!  Το μεγάλο συγκρότημα συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον βετεράνο παραγωγό Bob Ezrin κι όπως λένε χαρακτηριστικά ο Erzin “Deep Purple is putting the Deep back into Purple”. Το «Whoosh»  θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου, αλλά με τις νέες εξελίξεις, πιθανόν η ημερομηνία να αλλάξει. Πάντως η κυκλοφορία του θα γίνει σε περιορισμένη έκδοση CD+DVD Mediabook (με το πρώτο μέρος της συζήτησης των “Roger Glover και Bob Ezrin για θέματα παραγωγής(!), 2πλό LP+DVD, περιορισμένης έκδοσης Boxset (σ.σ. στις 12 Ιουνίου). Το «Throw My Bones» θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση 10″ single στις 20 Ιούνιου, αποκλειστικά για την γερμανική Record Store Day (σ.σ. η ημερομηνία 20 Ιουνίου εξαρτάται από τις εξελίξεις από την εξάπλωση και καταπολέμηση του COVID-19 (Coronavirus).
Ακούγοντας το δύο και τρείς φορές, σίγουρα δεν ανακάλυψα κάτι καινούργιο και μάλλον είμαι σφιγμένος αν αυτό είναι το πρώτο video single. Πηγαίνετε λίγα χρόνια πίσω, όχι στις δεκαετίες του 70 και 80 αλλά έως το 1998 και το άλμπουμ Abandon με το σκληροτράχηλο "Any Fule Kno That"  να ανοίγει το άλμπουμ ή ακόμα πιο πίσω στο Purpledincular με το"Ted the Mechanic" να είναι το πρώτο τραγούδι. Ελπίζω, ελπίζουμε, τα άλλα τραγούδια του Whoosh να είναι δυνατότερα και καλύτερα.

Η περιορισμένη έκδοση του box set "Whoosh!" θα περιέχει το 2πλό βινύλιο,  CD+DVD mediabook, τρία χρωματιστά 10“ βινύλια με το "The inFinite Live Recordings, Vol. 2" κι ένα συλλεκτικό T-shirt. Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ. (Γιώργος GK)

Α.Ρ.
20/3/20



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μετά τα 2-3 πρώτα ακούσματα κατέληξα ότι μ'αρέσει. Ακολουθεί τη λογική των προηγούμενων single "All i got is you" και "All the time in the world", από τα "Infinite" και "Now What?!" αντίστοιχα. Είναι δηλαδή μελωδικό και ραδιοφωνικό, με ωραία φωνητικά και πολύ καλή απόδοση της μπάντας ως συνήθως. Μέχρι εκεί καλώς, πάντα χρειάζεται ένα "εύπεπτο" κομμάτι για την προώθηση ενός album. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι δουλειά έχει γίνει στο 'Whoosh!'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή