ROCK INCIDENT 101: O PHIL CONALANE ΚΑΝΕΙ AUDITION ΓΙΑ ΤΟΥΣ AC/DC ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Τον Ιρλανδό τραγουδιστή των Blackwater Conspiracy δεν τον ξέρει κανείς. Τον λένε Phil Conalane και μόλις τελειώσετε την ανάγνωση του κειμένου θα έχετε ξεχάσει το όνομά του, όχι όμως την μικρή περιπέτεια του!
“Ξύπνησα ένα πρωί και κύτταξα τα mail κι ένα από αυτά ήταν από ένα manager στο Λος Άντζελες. Εγώ περίμενα ένα mail από το δικό μου πράκτορα κι όχι από αυτόν που υπέγραφε σαν agent των AC/DC!» λέει ο Phil Conalane. ‘To mail με ρωτούσε αν μπορούσε να μου μιλήσει άμεσα. Φαντάστηκα ότι θα είχε να μου προτείνει το συγκρότημα μου, οι Blackwater Conspiracy να παίξουν support στους AC/DC’! λέει ο Conalane.Πράγματι, λίγα λεπτά αργότερα, το τηλέφωνο χτύπησε κι ένας άνδρας, τον πληροφορούσε ότι ο Brian Johnson για λόγους υγείας έπρεπε να αποχωρήσει από τους AC/DC και το συγκρότημα χρειαζόταν αντικαταστάτη. Τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν να πάει στην Αμερική να κάνει ένα δοκιμαστικό για τη θέση». Ο Coralane  απάντησε θετικά και μέσα σε λίγες ημέρες είχε βγάλει εισιτήριο για την Atlanta, όπου τον παρέλαβε μια λιμουζίνα και τον πήγε σε ένα 5άστερο ξενοδοχείο. Την επομένη το πρωί η ίδια λιμουζίνα τον πήρε και τον πήγε σε ένα studio για δοκιμαστικό.
“Το studio έμοιαζε με σκηνή συναυλίας των AC/DC με ενισχυτές Marshall τριγύρω και μια ντραμς. Λίγα λεπτά αργότερα, στο studio μπήκαν και οι Cliff Williams, Chris Slade και Stevie Young κι αφού συστηθήκαμε, μίλησα περισσότερο με τον Chris Slade με τον οποίο έτυχε να έχουμε ένα κοινό γνωστό. Λίγα λεπτά αργότερα ήλθε κι ο Angus και σχεδόν αμέσως αγχώθηκα. Με πλησίασε και μου είπε: ‘Γειά σου Phil,είμαι ο Angus. Σε ευχαριστώ που ήλθες, το εκτιμώ’”!
Επί 6 ώρες κάναμε πρόβα και ο Angus Young, βοήθησε τον Conalane να ξεπεράσει το άγχος του κάνοντας μικρά διαλείμματα για τσάι και λέγοντας αστείες ιστορίες. Μέσα από τη συζήτηση που είχε μαζί του στα μικρά διαλείμματα, έμαθε ότι τον είχε ακούσει από το προηγούμενο συγκρότημα του, τους Million Dollar Reload. Κι όλα αυτά, μέσα σε 14 ενισχυτές Marshall που έπαιζαν στο κόκκινο με τα αυτιά του Conalane να πονούν. Μετά το τέλος των δοκιμών, οι AC/DC του υποσχέθηκαν να επικοινωνήσουν μαζί του για να του μεταφέρουν την όποια, θετική ή αρνητική, απόφασή τους.  Πράγματι, μια εβδομάδα αργότερα, παρέλαβε ένα email που τον ευχαριστούσαν για τη συμμετοχή του στην audition και τον ενημέρωναν για την οριστική απόφασή τους να καλύψουν το κενό του Brian Johnson με τη φωνή του Axl Rose. Το mail τελείωνε με μια πρόσκληση για όποια συναυλία τους ήθελε να δει, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν έπαιζαν!
Ο Conalane δεν έχασε την ευκαιρία και παρακολούθησε 2 συναυλίες τους. Τι του έμεινε από όλη αυτή την μικρή περιπέτεια που δεν πήρε την παραμικρή δημοσιότητα; To βλέμμα του Angus στο studio στο ένα μέτρο αριστερά του όταν ο Coralane τραγουδούσε το "Highway to Hell'. Δεν ξεχνιέται με τίποτε!
Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που οι AC/DC άρχισαν να ψάχνουν για αντικαταστάτη του Brian Johnson, όλα τα ονόματα που ακούστηκαν ΔΕΝ προήλθαν από αυτούς αλλά από εικασίες των sites. Ο πρώην μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Dave Evans αυτοπροτάθηκε όπως κι ο τραγουδιστής των Krokus, Marc Storace. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι AC/DC δηλαδή ο Angus Young δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους απαντήσουν. Τα sites για να πετύχουν μια επισκεψιμότητα άρχισαν…μόνα τους να γράφουν διάφορα ονόματα όπως του Jimmy Barnes (σς.σ. η υγεία του είναι επιβαρυμένη και δεν του επιτρέπει επίπονα και μεγάλα ταξίδια), του τραγουδιστή των Airbourne, Joel O’Keefe αλλά και πολλών ανά τον κόσμο tribute συγκροτημάτων στους AC/DC.Για τον Caralane δεν είχε γράψει κανείς!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/3/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου