NEWS OF THE WORLD (31/3/20)

• Διασωληνομένος νοσηλεύεται ο 74χρονος Γάλλος τραγουδιστής Christophe,που τη δεκαετία του 70 γνώρισε τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας με τα τραγούδια  «Oh! Mon Amour», «Aline», Les Mots bleus και “Mal”. H αιτία που μπήκε στο νοσοκομείο είναι η «αναπνευστική ανεπάρκεια» αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον Covid-19. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή του είναι σταθερή και παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό.
• Ο Χρήστος Δάντης ανέβασε στο επίσημο κανάλι του στο YouTube μια διασκευή του στην κλασική κομματάρα των Deep Purple, "Soldier Of Fortune"  όπου ο ίδιος έπαιξε όλα τα πλήκτρα, τις κιθάρες, τραγούδησε κι έκανε την παραγωγή. Πάντως είναι πολύ καλύτερο από την αντίστοιχη διασκευή που είχε επιχειρήσει πριν 25 χρόνια ο Νότης Σφακιανάκης.
• O Ozzy Osbourne ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ελβετία όπου επρόκειτο να συναντήσει γιατρό, ειδικό στις νευρολογικές παθήσεις τύπου Parkinson. Η αιτία της ακύρωσης του ταξιδιού έγινε λόγω του COVID 19.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο συνθέτης και μέλος των Arrows, Alan Merrill, που ήταν συνσυνθέςτης της μεγάλης επιτυχίας "I Love Rock 'N Roll". Η αιτία θανάτου του σχετίζεται με επιπλοκές που του δημιούργησε ο COVID-19.
• Στις 26 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Kansas με τίτλο "The Absence Of Presence".  Το καινούργιο άλμπουμ διαδέχεται το "The Prelude Implicit" που είχε κυκλοφορήσει το 2016.Το "The Absence Of Presence θα κυκλοφορήσει σε CD, διπλό βινύλιο180γρμ και deluxe έκδοση CD + 5.1 Blu-ray artbook και ψηφιακά.
• Ακούστε το ανέκδοτο τραγούδι που παρουσίασε ο Bob Dylan και αναφέρεται στη δολοφονία του Προέδρου John Fitzgerald Kenned. To τραγούδι  τιτλοφορείται Murder Most Foul (Ο πιο φαύλος θάνατος) μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Dylan και έχει διάρκεια 17 λεπτών κι είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι που κυκλοφορεί την τελευταία 8ετία. Οι στίχοι του περιγράφουν τα γεγονότα εκείνης της μέρας, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές σκέψεις, κοντά στα παλιά κλασικά τραγούδια διαμαρτυρίας. Στους παλαιότερους θα θυμίσει το 8λεπτο “Hurricane’ γραμμένο για ένα πυγμάχο που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία και ο Dylan αλλά και το τραγούδι πέτυχαν την αναψειλάφιση της δίκης!

• Το νέο τους άλμπουμ ετοιμάζουν οι Rods. Τίτλος του Shockwave και η κυκλοφορά του θα γίνει ο 32021. Παράλληλα με την πρόωρη ανακοίνωση του καινούργιου άλμπουμ το συγκρότημα ανακοίνωσε τα 2 καινούργια μέλη που θα πλαισιώσουν τους παλιούς  David "Rock" Feinstein και Carl Canedy. Είναι ο τραγουδιστής Michael San Ciro (πρώην Totally Lost Cause, Canedy) και ο μπασίστας Freddy Villano (πρώην Quiet Riot/Widowmaker).
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο ελληνικής καταγωγής (είχε γεννηθεί στον Πειραιά) ιδρυτικό μέλος και πρώην κιθαρίστας των Riot,  Lou "L.A." Kouvaris. Αιτία θανάτου ο ιός COVID-19.
• Αυτό είναι το καινούργιο video των 1000mods. Τίτλος του “So Many Days” και προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Youth of Dissent” που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου σε παραγωγή του Matt Bayles ( Isis, Mastodon, Soundgarden, Pearl Jam και Botch). Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Litho Studio ιδιοκτησίας του Stone Gossard, ιδρυτικού μέλους των Pearl Jam, Temple of the Dog, Mother Love Bone και Green River και London Bridge Studio, εκεί που ηχογραφήθηκαν το “Ten” των Pearl Jam, μεγάλο μέρος της δισκογραφίας των Alice in Chains και το θρυλικό ντεμπούτο των Soundgarden., μεταξύ πολλών άλλων).
• Δύο καινούργιες επανακυκλοφορίες ανακοίνωσε η Candy Records. Πρόκειται για το άλμπουμ των άγνωστων Καναδών Zon με τίτλο Astral Projector που ήταν το πρώτο άλμπουμ τους με pomp rock ήχο. To άλμπουμ επανακυκλοφορεί με 4 bonus τραγούδια. Και η δεύτερη επανακυκλοφορία προέρχεται από τον Καναδά και αφορά τους επίσης άγνωστους Orphan και το άλμπουμ τους Salute. Και τα 2 άλμπουμ είναι remastered και συνοδεύονται με πλούσια ένθετα.
• Οι Blackmore’s Night του Μαυροφορεμένου και της συζύγου του Candice Night ανέβασαν μια ακουστική εκτέλεση της παλιάς επιτυχίας της Joan Baez "Diamonds & Rust", πιο γνωστό στους νεότερους από τη διασκευή των Judas Priest. To clip βιντεοσκοπήθηκε στο σπίτι τους στο Long Island στη Νέα Υόρκη.(Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Δύο μεγάλα βρετανικά φεστιβάλ ακυρώθηκαν για εφέτος. Πρόκειται για το Download που θα διεξαγόταν μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου στο Donington (Iron Maiden, Kiss, System of a Down)  και το Glastonbury festival που θα διεξαγόταν μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου. 
• Καταπληκτικό video από την Amnesty tour του 1988 μάλλον από την Αργεντινή με τον Bruce Springsteen να ερμηνεύει το «Twist and Shout» και φωνητικά να κάνουν οι Sting, Peter Gabriel και χιλιάδες κόσμου να χορεύουν. Η σκηνή μετά το 11λεπτό με τον Springsteen πεσμένο μπροστά στη ντραμς και οι μουσικοί να τον σέρνουν στο μικρόφωνο για να συνεχίσει να τραγουδάει είναι απίστευτη. Η δύναμη της μουσικής.













Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Σχετικά με την πρώτη είδηση, πρέπει να συμπληρώσω ότι ο Christophe είχε γράψει, με αγγλικό στίχο, το "The Girl from Salina" ως soundtrack του φιλμ "Road to Salina", όπου πρωταγωνιστούσε ο κορίτσαρος Mimsy Farmer! Κάποιος φίλος σου, 13χρονος τότε, εντυπωσιάστηκε τόσο βαθιά, που 45 χρόνια αργότερα ονόμασε "Mimsy" το γάτο του!!! (Εντάξει, νόμιζε ότι ήταν γατούλα στην αρχή).
    Πολύ αισθησιακό κομμάτι πάντως το the Girl from Salina! Χαμός γινόταν στις ντισκοτέκ όποτε ακουγόταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή