ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΗΣ COUNTRY ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Ο KENNY RODGERS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας μεγάλος ερμηνευτής της country μουσικής, αγαπητός και στη χώρα μας, ο Kenny Rodgers. Γεννημένος το 1938 στο Houston του Texas, o Kenneth Ray Rogers όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του, ασχολήθηκε πρώτα με τη jazz κι αργότερα με τη folk μουσική. Έπαιζε διπλό μπάσο και κιθάρα, ενώ ασχολήθηκε με το τραγούδι για να σχηματίσει το 1967 τους First Edition με τους οποίους είχε μια μεγάλη επιτυχία, το ψυχεδελικό, "Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)"(Νο 5 Αμερική). Σιγά σιγά το συγκρότημα άλλαξε το ύφος του κι από ψυχεδέλεια άρχισε να παίζει country για να διαλυθούν το 1976 και ο Rodgers να ακολουθήσει προσωπική καριέρα στη country μουσική. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο Love Lifted Me για να ακολουθήσουν μια τεράστια σειρά δίσκων με τελευταίο το You Can't Make Old Friends (2013).

 Εκτός από την πλούσια προσωπική του καριέρα, συνεργάστηκε με τις Dolly Parton και Sheena Easton ενώ συνθετικά συνεργάστηκε και με τον Lionel Richie. Οι επιτυχίες του ήταν πολλές, σας θυμίζουμε το "The Gambler"(1978) με το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy, το "Lucille", το "Coward of the County’, το"Lady" σύνθεση του Lionel Richie, "We've Got Tonite"  ντουέτο με τη Sheena Easton, "Islands in the Stream" ντουέτο με την Dolly Parton κ.α. To 1985 ήταν ανάμεσα στους 45 καλλιτέχνες που ερμήνευσαν το "We Are the World"  σαν U.S.A. for Africa. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στο κατάμεστο Giants Stadium. 
 
Το 1983 συνεργάστηκε μόνο για ένα άλμπουμ με τον Barry Gibb των Bee Gees που του έκανε παραγωγή στο άλμπουμ του Eyes That See in the Dark, όπου περιείχε το τραγούδι  "Islands in the Stream" ντουέτο με την Dolly Parton που πήγε στο Νo1 του αμερικάνικου chart. To τραγούδι είναι σύνθεση των αδελφών Gibb (Barry, Robin και Maurice) κι αρχικά είχε γραφτεί για τον Marvin Gaye σε ύφος R&B style, αλλά για να το ερμηνεύσουν οι δύο country τραγουδιστές, άλλαξαν το ύφος του. Παρ όλο που άλμπουμ και τραγούδι γνώρισαν τεράστια επιτυχία, η συνεργασία του με τους αδελφούς Gibb ήταν μόνο για αυτό το άλμπουμ, αν και αρχικά ήταν μόνο για ένα τραγούδι και κατόπιν επιμονής των αδελφών Gibb, η συνεργασία τους επεκτάθηκε για ολόκληρο το άλμπουμ.
Η μεγάλη καριέρα του δεν περιορίστηκες στη μουσική, αλλά και στον κινηματογράφο όπου εμφανίστηκε σε 20(!) ταινίες με πιο γνωστή το Gambler (1980) όπου πρωταγωνίστησε σε και το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο τραγούδι του. Είχε κερδίσει 3 βραβεία  για τα τραγούδια του “Lucille”, “Gambler” και το ντουέτο του με έναν άλλο μεγάλο της country τον Tony Milsap, "Make No Mistake She's Mine" .  Έφυγε από τη ζωή στις 20 Μαρτίου από φυσικά αίτια με την 5η κατά  σειρά σύζυγό του να βρίσκεται δίπλα του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
21/3/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου