ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ OSCAR 2020

Η μεγάλη βραδιά των φετινών βραβείων Oscar έγινε με κάθε επισημότητα που της αρμόζει στο Λος Άντζελες. Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, δεν υπήρξε κεντρικός παρουσιαστής αλλά  οι πρώτοι παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι περσινοί βραβευθέντες, ο Ράμι Μάλεκ (Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «Bohemian Rapsody»), Ολίβια Κόλμαν (Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «The Favourite» (Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου), Μαχερσάλα Άλι (Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Green Book») και Ρετζίνα Κινγκ (Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «If Beale Street Could Talk».
Μεγάλος φετινός νικητής, η ταινία Τα Παράσιτα, η οποία έκανε την ανατροπή, όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και των τελευταίων χρόνων.

Αναλυτικά τα βραβεία δόθηκαν:
Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας: Parasite, μια ταινία σάτιρας, θρίλερ και αλληγορίας για την ζωή των προνομιούχων και των μη προνομιούχων στη σύγχρονη Σεούλ.  Συνολικά η νοτιοκορεάτικη ταινία απέσπασε 4 Οσκαρ και μεταξύ αυτών και το Oscar Καλύτερης Ταινίας. Είναι η πρώτη φορά που ξενόγλωσση ταινία παίρνει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.
Οσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου: Renée Zellweger για την ερμηνεία της στην ταινία (Judy), όπου ερμήνευσε τη ζωή της Judy Garland. Αυτό είναι το δεύτερο Όσκαρ για την ηθοποιό, που είχε λάβει βραβείο Β' Ρόλου γυναικείου ρόλου για την ταινία Cold Mountain το 2004 και ήταν υποψήφια τέσσερις φορές. Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, η Zellweger μελέτησε με πολύ προσοχή τις κινήσεις και γενικά τον τρόπο ομιλίας και κίνησης της Garland για να την ενσαρκώσει όσο ποιο πειστικά στην ταινία. Είχε πάρει μαθήματα τραγουδιού, σπούδασε κινησιολογία της με τη βοήθεια χορογράφου και πριν το βραβείο Oscar, πήρε τη Χρυσή Σφαίρα, BAFTA κι βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Ηθοποιών (Screen Actors Guild). Η ταινία επικεντρώνεται σε μια πολύ δύσκολη της διάσημης τραγουδίστριας, όταν αγωνιζόταν να ξεπεράσει την κατάχρηση ουσιών, την κατάθλιψη, την αϋπνία, την οικονομική αστάθεια και δικαστικές μάχες για την κηδεμονία των παιδιών της.

Oscar Α' Ανδρικού Ρόλου στον Joaquin Phoenix για την ερμηνεία του στον Joker. Είναι το πρώτο βραβείο Oscar για τον ηθοποιό που θεωρείται ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του. 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήθηκαν όλα τα πρόσωπα της βιομηχανίας του θεάματος που έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά, με το αφιέρωμα να κλείνει με τον Kirk Douglas που πέθανε πριν από λίγες ημέρες.
Oscar Σκηνοθεσίας: Bong Joon Ho για την ταινία Parasite. Στην ομιλία του ο Bong Joon Ho αναφέρθηκε στον Martin Scorsese  τον οποίο ολόκληρο το Dolby Theater σηκώθηκε να χειροκροτήσει.
Oscar Καλύτερου Τραγουδιού: στους Elton John και Bernie Taupin για το I' m gonna love me again από το το Rocketman.  Αυτό είναι το δεύτερο Οσκαρ για τον Elton John.
Oscar Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Στην Carol Dysinger και Elena Andreicheva για το Learning to skateboard in a warzone (if you are a girl)
Oscar Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: American Factory.
Oscar Κοστουμιών: Μικρές Κυρίες. 
Oscar Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Once upon a Time in Hollywood
Oscar Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στις  Barbara Ling και η Nancy Haigh
Oscar Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Once Upon a Time in Hollywood
Oscar Διασκευασμένου Σεναρίου: Taika Waititi για το Jojo Rabbit.
Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου: Bong Joon Ho για το Parasite!

Oscar Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Hair Love. Οι συντελεστές αφιέρωσαν το βραβείο στον Κόμπι Μπράιντ.
Oscar Κινουμένων Σχεδίων: Toy Story 4!
Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου: Μπραντ Πιτ

Όπως διαβάσατε το 1917 δεν τα κατάφερε, ενώ ένα μουσικόπαρελειπόμενο της βραδιάς ήταν η εμφάνιση τοιυ Eminen ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.
10/2/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου