ΜΙΑ ΝΥΦΗ ΜΕ ΓΕΝΙΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ JOE PERRY ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΞΟΦΩΝΟ, ΟΙ TYLER KAI PERRY ΣΕ GAY BAR. ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ DUDE (LOOKS LIKE A LADY) ΤΩΝ AEROSMITH

Το άλμπουμ Permanent Vacation των Aerosmith, επαναχάραξε την πορεία τους, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο του συγκροτήματος. Σίγουρα πιο σοβαρό, πιο ώριμο και πιο…σωστό, σε σχέση με αυτό των προηγούμενων  Night in the Ruts (1979) και Rock in a Hard Place (1982). Εξαιρώ το Done with Mirrors (1985) που ήταν καλό, αλλά απέτυχε εμπορικά. Ένα από τα πολλά καλά τραγούδια τους ήταν και το Dude (Looks Like a Lady)" σύνθεση των Tyler/Perry με τη συνεργασία του Desmond Child. Το τραγούδι έφθασε έως το Νο14 του Billboard chart και στο Νο 45 του UK Singles Chart. Ήταν το πρώτο τραγούδι των Aerosmtih στο οποίο οι κλασικοί συνθέτες και μέλη του συγκροτήματος Tyler και Perry, συνεργαζόντουσαν με εξωτερικό συνεργάτη (σ.σ και τι συνεργάτη!), με τον Joe Perry να γράφει τη μουσική και τον Tyler τους στίχους και το refrain.
 Αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "Cruisin' for a Lady" και μιλάει για έναν άνδρα που γυναικεία εμφάνιση, που όλοι τον μπερδεύουν με γυναίκα. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Steven Tyler, Walk This Way: The Autobiography of Aerosmith η λέξη Dude προήλθε από τους… Mötley Crüe, όπου κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας τους, ο Tyler τους άκουσε να αποκαλεί ο ένας τον άλλο 'Dude!' Dude this and Dude that, everything was Dude. Έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη στο τραγούδι και να τη βάλει στον τίτλο. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, αυτή του τραγουδιστή των Motley Crue,  Vince Neil για τη σουηδική τηλεόραση, που είχε πει ότι ο τίτλος του τραγουδιού προέκυψε όταν οι Tyler και Neil έπιναν ποτά σε ένα gay bar στη Νέα Υόρκη, όπου οι σερβιτόροι ήταν ντυμένοι με γυναικεία ρούχα. Βλέποντας τους, ο Tyler είπε: "Dude looks like a lady!" Σύμφωνα με τον Nikki Sixx των Mötley Crüe και την αυτοβιογραφία του The Heroin Diaries, το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από τον Neil.
Το video έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την ιστορία που μόλις διαβάσατε. Αλλά πριν πατήσετε το play διαβάστε την ιστορία του.
Το video παρουσιάζει το συγκρότημα να παίζει live, ενώ «περνούν» μπροστά από τις κάμερες drag queens,ενώ ο άνδρας με τα γένια και το νυφικό είναι ο….John Kalodner. Η προκλητική αυτή εμφάνισή του, προήλθε από το γεγονός ότι πάντα ντυνόταν στα άσπρα. Η Κυρία που παίζει, υποτίθεται ότι  σαξόφωνο είναι η Κα Billie Perry (Σ.Σ. υπεραναλώσιμη), σύζυγος του κιθαρίστα  Joe. Προσέξτε το tattoo στο σφργιλό κολομέρι της κοπέλας, είναι το σήμα των Aerosmith.

TRIVIA

To 1990 επανακυκλοφόρησε στη Μ.Βρετανία κι έφθασε πιο ψηλά από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, στο Νο 20!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
18/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Δεν θα πρέπει βεβαίως να ξεχάσουμε την "αναγέννηση" του τραγουδιού στο φιλμ Mrs. Doubtfire, με τον Robin Williams. Αξεχαστη σκηνή:
    https://www.youtube.com/watch?v=AqNEZ_QgvI4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γενικα το permanent vacation ειναι δισκαρα , και το κομματι το συγκεκριμενο πολυ πρωτοτυπο μουσικα , γιαυτο και ξεχωρισε . Οι στιχοι σε πολλες απο αυτες τις μπαντες κανουν τους στιχους του Τερλεγκα να μοιαζουν με ποιηση .Προσωπικα βεβαια μου ειναι αδιαφορο , θεωρω μια καλη μουσικη 'φτιαχνει ' και το στιχο και ας μιλαει για απορυπαντικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή