NEWS OF THE WORLD (20/11/19)

• Την τέταρτη και τελευταία επανακυκλοφορία digipak CD της σειράς "The Studio Collection - Remastered" ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία των Iron Maiden, Parlophone. Τα άλμπουμ που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτή την τέταρτη και τελευταία κυκλοφορία είναι τα "Dance Of Death", "A Matter Of Life And Death" (standard/collectors), "The Final Frontier"και "The Book Of Souls" και θα κυκλοφορήσου ν στις 22 Νοεμβρίου 2019. Να σημειωθεί ότι το "The Book Of Souls"θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε digipak συσκευασία. Συλλεκτικά, ένα CD από κάθε κυκλοφορία θα συνοδεύεται κι από ένα κουτί με μινιατούρα του εξώφυλλου και από ραφτό. 
• Για άλλη μια φορά, ο μεγάλος Eddie Van Halen πολεμάει τον καρκίνο. Να θυμίσουμε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο καρκίνος πιθανότατα προκλήθηκε από την μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα του, την οποία πολύ συχνά έβαζε στο στόμα του. Αν και επιπλέον, ο 64χρονος ρόκερ υπήρξε δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια. «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι από χαλκό και ορείχαλκο τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανόν», δήλωσε στο Billboard το 2015. Πάντως, επειδή οι δηλώσεις του πήραν μεγάλη έκταση, οι γιατροί του με ανακοίνωσαν είπαν ότι είναι απίθανο να έχει προβληθεί από καρκίνο από αυτό το λόγο. Το θέμα είναι ότι είναι άρρωστος και το πολεμάει!
• Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές της συναυλίας των UFO στο Avalon Theater του Χόλυγουντ όταν κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας  περιοδείας του αγγλικού συγκροτήματος στη σκηνή ανέβηκε και ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett και μαζί έπαιξαν τα “Doctor Doctor” και “Shoot Shoot”.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία  76 ο οργανίστας των Blood, Sweat and Tears, Larry Willis. Αιτία θανάτου η πνευμονική εμβολή ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο για θεραπεία για πνευμονία. Ο Willis ήταν μέλος του συγκροτήματος την περίοδο 1972-1978 κι  είχε παίξει στα άλμπουμ τους New Blood, No Sweat, Mirror Image, New City, More Than Ever και Brand New Day, ενώ είχε συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών.
• Δείτε κι ακούστε ακόμα ένα τραγούδι από το καινούργιο άλμπουμ των Δανών Pretty Maids, "Undress Your Madness". To τραγούδι τιτλοφορείται «Firesoul Fly».
• Οι Metallica παρουσίασαν μια σειρά ρολογιών με το λογότυπό τους αλλά και εξώφυλλα των άλμπουμ τους σε συνεργασία με την εταιρεία Nixon. Δείτε τα εδώ.
• Ακόμα ένα τραγούδι από τον καινούργιο χριστουγεννιάτικο δίσκο του παρουσίασε ο Rob Halford. Αυτή τη φορά πρόκειται για το  "Morning Star".
• Το νέο άλμπουμ των Nektar με τίτλο The Other Side θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020 αλλά ήδη το βρετανικό συγκρότημα κυκλοφόρησε το cd single με τα τραγούδια SkyWriter και Devil's Door. Η κυκλοφορία του θα γίνει σε single αλλά και maxis single!
• «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά μόλις τελειώσει η Toto 40th anniversary tour, όσα μέλη του συγκροτήματος παίζουν στη τωρινή σύνθεση, όπου συμμετέχουν άλλα δύο ιδρυτικά μέλη, οι Steve Porcaro και ο David Paich, θα αποσυρθούν» δήλωσε ο κιθαρίστας Steve Lukather. Σε ερώτηση, αν το συγκρότημα συνεχίσει με άλλους μουσικούς-μέλη που κατά το παρελθόν πέρασαν από τις τάξεις τους, ο Lukather δεν απάντησε.
• Οι Soundgarden, Judas Priest, Doobie Brotherts και Pat Benatar προηγούνται στις ψήφους των fans για την είσοδο στο Rock'n'Roll Hall of Fame.

·      Το video των Guns NRoses, Sweet Child OMine ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 δις, αν σας μπέρδεψαν τα μηδενικά) views, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου τραγουδιού στην ιστορία της μουσικής και του you tube βεβαίως που πέτυχε κάτι ανάλογο! Δείτε εδώ το video και διαβάστε την ιστορία του.
 • • Η Σήραγγα του Χρόνου μας μεταφέρει στο 1983 και στη μεγάλη επιτυχία της Bonnie Tyler "Total Eclipse of the Heart."



 







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου