ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ BIFF


 


















Μετά από τόση αναμονή και teasers, ανακοινώθηκε ότι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ των τραγουδιστή των Saxon, Biff Byford θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου με τίτλο "School Of Hard Knocks". Στιχουργικά, τα τραγούδια του άλμπουμ δεν βασίζονται μόνο σε ανθρώπινες ιστορίες αλλά και ο ιστορίες από το Μεσαίωνα, δημιουργώντας έτσι μια ακόμα πιο έντονη στιχουργική πλοκή.
"Στίχοι για πράγματα που μου δημιούργησαν εντύπωση αλλά και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία από το μεσαίωνα. Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αλλά έχω ένα ευρύ πεδίο μουσικής από τους Metallica έως την Judy Garland" λέει ο Biff. Από το "Inquisitor" που ανοίγει το άλμπουμ και αναφέρεται στην Ιερά Εξέταση έως και το τελευταίο τραγούδι του δίσκου, ο ακροατής θα βρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με τον Biff, το αγαπημένο του είναι το 'The Pit And The Pendulum' που ακούγεται σαν  'prog metal', ενώ υπάρχει και μια διασκευή στο υπέροχο 'Throw Down The Sword' των Wishbone Ash, καθώς και του "Scarborough Fair" των Simon&Garfunkel όπου τον Biff συνοδεύει ο Fredrik Åkesson των Opeth.
"To συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρεται σε μια ιστορία του μεσαίωνα όπου όταν την άκουσε ο Paul Simon την έκανε τραγούδι".

Την παραγωγή του άλμπουμ επιμελήθηκε ο ίδιος ο Biff και μαζί του παίζουν και οι Phil Campbell (Motorhead), Alex Holzwarth (Rhapsody of Fire), Nick Barker (Voices), Dave Kemp (Wayward Sons) και Nibbs Carter (Saxon). Οι μουσικοί που τον συνοδεύουν σε όλα τα τραγούδια είναι οι Fredrik Åkesson (Opeth) κιθάρα, Christian Lundqvist ντραμς και Gus Macricostas μπάσο. Ο Biff σκοπεύει να ξεκινήσει μια 'words-and-music' tour σε μικρούς χώρους.
25/10/19
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου