ROCK INCIDENT 83: GEORGE THOROGOOD ΕΔΩΣΕ 50 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ 50 ΗΜΕΡΕΣ!

Η ιστορία του George Thorogood  έχει γραφτεί με κομμάτια σαν τα "Bad to the Bone", "I Drink Alone", "Move It on Over", "Who Do You Love?" και φυσικά τη διασκευή του στο One Bourbon, One Scotch, One Beer". Το  μεγάλο άλμα για να τον μάθει ο κόσμος το πραγματοποίησε to 1981 όταν άνοιξε την αμερικάνικη περιοδεία των Rolling Stones, ενώ την ίδια χρονιά έκανε μια υπερφιλόδοξη περιοδεία η οποία πέτυχε. Έδωσε 50 συναυλίες σε 50 ημέρες σε διαφορετικές πόλεις της Αμερικής με πρώτη συναυλία στο Wakiki της Χονολουλού στις 23 Οκτωβρίου και η αμέσως επόμενη, στις 24 Οκτωβρίου στο International Banquet House στο Anchorage της Αλάσκα! Η περιοδεία τελείωσε στις 11 Δεκεμβρίου στο Perkins Palace της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια. Πριν πετάξουν για τη Χαβάη, είχαν δώσει 2 συναυλίες στο Boulder  του Κολοράντο για να πετάξουν την επομένη για τη Χαβάη κι  αμέσως μετά να φύγουν για την Αλάσκα, όπου μόλις έφθασαν, έπαιξαν! Οι αποστάσεις που διέσχιζε καθημερινά μαζί με το συγκρότημά του, τους Destrοyers ήταν μεταξύ 200 έως και 500 μιλίων και πολλές νύχτες κοιμήθηκαν σε υπνόσακους!
Έπαιξαν σε μέρη που δεν είχαν γίνει ποτέ συναυλίες και δεν είχαν δει ποτέ συγκρότημα. Μέρη σαν τα Mandan στη Β.Ντακότα και Moorhead της Μινεσότα ήταν συναυλιακά παρθένα, ενώ μέσα στην περιοδεία ήταν και μια εμφάνισή τους στη φυλακή του Wyoming.
Πέρα από το …συναυλιακό άθλο των 50 εμφανίσεων(σ.σ. τελικά επειδή έπαιξαν 2 φορές στο Boulder οι συναυλίες ήταν 51) σε 50 ημέρες, ο George Thorogood αναγνωρίζει η πιο σημαντική εμφάνισή του ήταν το support στην περιοδεία των Rolling Stones το 1981. Αρχικά εμφανίστηκε μαζί τους σε ορισμένες πόλεις και όταν ο διοργανωτής Bill Graham είδε ότι έκανε γκελ στον κόσμο του πρότεινε να παίξει και στις υπόλοιπες ημερομηνίες, αλλά ήδη είχε κανονίσει την 50/50 tour. Έτσι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει τη συναυλία τους στο Madison Square Garden, ενώ συμπωματικά μια από τις εμφανίσεις του στην 50/50 tour ήταν με τους Rolling Stones στη Νέα Ορλεάνη.
O χρυσόδετος και ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Thorogood κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ που ως επί το πλείστον περιείχε Blues διασκευές το 1977 με τίτλο George Thorogood and the Destroyers  ενώ το πιο πρόσφατο άλμπουμ στη δισκογραφία του είναι το Party of One. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
14/9/19

 



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου