SKID ROW ΚΥΤΤΑΡΟ 15/7/19 Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Βαριά η κληρονομία τους. Βαριά, γιατί έχουν στη δισκογραφία τους ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία του αμερικάνικου hard rock/melodic/sleaze (σ.σ. προσθέστε κι ότι άλλο θέλετε) και πρέπει σε κάθε εμφάνισή τους να καταθέτουν με προσοχή και σεβασμό αυτό το υπέροχο μέρος της ιστορίας της – κληρονομιάς τους. Και χθες το βράδυ (Δεύτερα 15 Ιουλίου 2019) οι Skid Row τα κατάφεραν πολύ καλά. Με τρία(!) μέλη από το αρχικό σχήμα (πράγμα , αρκετά σπάνιο για συγκρότημα 30 ετών), τον μπασίστα Rachel Bolan και τους κιθαρίστες  Dave "The Snake" Sabo και Scotti Hill με τη συνδρομή του ντράμερ Rob Hammersmith και του πολύ καλού τραγουδιστή ZP Theart (πρώην Dragonforce), που έχει αντικαταστήσει εδώ και 3 χρόνια τον Johnny Solingerar, οι Skid Row έσπειραν. Μια εμφάνιση αντάξια του μεγάλου ονόματος τους κι σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ ο ZP  Theart, που ήταν πολύ καλύτερος του αναμενόμενου. Ξεκίνησαν επιθετικά με τα Slave to the Grind,  Sweet Little Sister και Big Guns (από τα αγαπημένα μου ) για να φθάσουμε στον πρώτο ύμνο, το 18 and Life που τραγούδησε το (κατάμεστο) Κύτταρο.
 Ο Bolan τραγουδάει το Psycho Therapy των Ramones με τον κόσμο να περιμένει το I Remember you για να αποδείξει για μια ακόμα φορά τις…φωνητικές του ικανότητες. Ένα ολόκληρο club τραγουδάει
Remember yesterday, walking hand in hand
Love letters in the sand, I remember you
Ένα τραγούδι ύμνος των τελευταίων ημερών της υπέροχης δεκαετίας  του 80, που οι Skid Row δεν ήθελαν  να συμπεριλάβουν στο άλμπουμ γιατί ήταν πολύ light για το ύφος τους και ….φοβόντουσαν ότι θα τους χάλαγε το image!!!

Οι 700 fans λαχταρούν για τον ύμνο, που ακούγεται στο τέλος,Youth Gone Wild που ισοπεδώνει το sold out Κύτταρο. Πραγματικά, χάσατε αν είστε fan αυτής της έκφανσης του rock και δεν είσαστε μαζί μας εκείνο το βράδυ.
Φεύγοντας, είχε στηθεί ένας πάγκος με το απαραίτητο merchandising μόνο με t-shirt σε λογικές τιμές (25€ )
Πριν φύγω , μίλησα με το διοργανωτή και τον ρώτησα γιατί δεν άλλαξε το χώρο της συναυλίας αφού ή βραδιά ήταν sold out και πολύ κόσμος ήλθε και δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο. Η απάντησή του ήταν: »Αν ο κόσμος αγόραζε εισιτήριο νωρίτερα, θα είχα μια εικόνα για το που πάει η συναυλία. Μέχρι σήμερα το πρωϊ (σ.σ. το πρωϊ της συναυλίας), είχε κάνει 500 εισιτήρια και δεν έδειχνε ότι θα γινόταν sold out. Ξαφνικά, λίγο πριν ξεκινήσει από το ταμείο μέσα σε μισή ώρα πουλήθηκαν 200 εισιτήρια».
 
Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουγκράνης

17/7/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου