ROCK INCIDENT 73: ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ KISS, ERIC CARR ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΣ …ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

O Eric Carr ήταν ο δεύτερος ντράμερ των Kiss, αντικαθιστώντας τον Peter Criss το 1980. Έως τότε ήταν ντράμερ ενός άσημου συγκροτήματος, των νεοϋορκέζων Flasher που έπαιζε διασκευές. Έχοντας πατήσει τα 30 χρόνια και βλέποντας ότι δεν έχει κάνει καμία επιτυχία, είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη μουσική, όταν   πληροφορήθηκε ότι ο Peter Criss είχε
φύγει από τους Kiss και το συγκρότημα έψαχνε αντικαταστάτη του. Έτσι τους έστειλε μια κασέτα τυλιγμένη σε ένα πορτοκαλί περιτύλιγμα για να ξεχωρίζει(!)  με το πρόσφατο τραγούδι τους "Shandi" (από το δίσκο Unmasked) όπου εκτός από ντραμς, τραγουδούσε! Οι Simmons, Stanley και Frehley ξεχώρισαν το παίξιμό του και ζήτησαν να τον δουν κι ακούσουν στο studio. Έτσι, ο Eric Carr πήρε τη θέση του ντράμερ κι αργότερα έμαθε από ένα μέλος του προσωπικού των Kiss, την Jane Grod  ότι το πορτοκαλί περιτύλιγμα έπαιξε το ρόλο του, αφού τους τράβηξε το μάτι κι ήταν μια από τις πρώτες κασέτες που άκουσαν!
Το επόμενο βήμα ήταν πιο κοστούμι ή αν θέλετε ποια μεταμφίεση θα είχε αφού ο Catman ήταν ο Peter Criss κι έπρεπε να παρουσιαστεί με κάτι διαφορετικό. Ήδη οι εμφανίσεις των Gene Simmons σαν Δαίμονα, του Paul Stanley σαν Starchild και του Ace Frehley σαν Spaceman ήταν πολύ δημοφιλείς κι έπρεπε κι αυτός να βρει κάτι σχετικό. Η πρώτη επιλογή ήταν να γίνει ο χαρακτήρας Γεράκι σχέδιο το οποίο αποτυπώθηκε πολύ καλά στο χαρτί. Έτσι άρχισαν να το υλοποιούν φτιάχνοντας μια στολή Γερακιού που όμως αποδείχτηκε γελοία! Αλλιώς μερικά πράγματα παρουσιάζονται στο χαρτί κι αλλιώς στην πραγματικότητα. Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα πουλί έχει φτερά. Φτερά και ράμφος κι όλα αυτά σε  κοστούμι φαίνονται αστεία. Όταν του φόρεσαν τη στολή, ο Eric Carr έμοιαζε περισσότερο με κότα ή πάπια παρά με Γεράκι κι αμέσως προχώρησαν σε καινούργια στολή. Όμως έμεναν μόνο 2 εβδομάδες έως την πρώτη εμφάνιση του με το συγκρότημα κι όλο το βάρος της καινούργιας επιλογής, έπεσε στο manager Bill Aucoin.
Χρόνος για ιδιαίτερο brainstorming δεν υπήρχε κι κινήθηκαν στο… ζωικό κόσμο , επιλέγοντας το χαρακτήρα της Αλεπούς με τον Carr να κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε συναυλία στο Palladium της Νέας Υόρκης στις 25 Ιουλίου 1985.
Ο πρώτος δίσκος που ηχογράφησε με τους Kiss ήταν το Music from "The Elder"(1981) και τελευταίο το Hot in the Shade(1989). Έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικά άλμπουμ, τα Rockology  (199) και Unfinished Business(2011). Πέθανε το 1991από καρκίνο και τον αντικατέστησε ο Eric Singer.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
19/5/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου