ROCK INCIDENT 62: ΠΩΣ Ο BILLY GIBBONS ΕΜΠNΕΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ZZ TOP!

Για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν φανταζόταν το 1969 ότι το τριμελές συγκρότημα από το Austin του Τέξας με το περίεργο όνομα ZZ Top θα έκανε μια τεράστια καριέρα, σε Ευρώπη και Αμερική. Μια καριέρα που από το 1969 έως και σήμερα βρίσκει το συγκρότημα να έχει σταθερή σύνθεση (Gibbons, Dusty Hill και Frank Beard) και με δισκογραφία που φθάνει έως τις ημέρες μας.
Σίγουρα όμως θα έχετε παραξενευτεί πως επέλεξαν το όνομα ή καλύτερα τις λέξεις ZZ Top. Η εύρεση ονόματος απασχόλησε τον κιθαρίστα/τραγουδιστή τού συγκροτήματος Billy Gibbons, που ήθελε κάτι ξεχωριστό που να μένει στη μνήμη.

“Έβλεπε τις αφίσες που είχε στο δωματίου του και πρόσεξε ότι πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα αρχικά των ονομάτων τους, όπως ο O.V. Wright (Overton Vertis "O. V." Wright), ο country μπλουζίστας D.C. Bender και φυσικά ο B.B. King. Τελευταίος ήταν ο Z.Z. Hill (κανονικό όνομα Arzell J. Hill). Ο Gibbons ήθελε να επιλέξει ένα όνομα που το πρώτο γράμμα του να είναι το Α για να παρουσιάζεται πρώτο στις λίστες, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με την ιδέα να κρατήσει τα αρχικά ZZ από τον ZZ Hill και να προσθέσει τη λέξη King από τον BB King. Επειδή όμως το  Ζ.Ζ. Hill ήταν ομόηχο με το B.B. King, αφαίρεσε το King και έβαλε τη λέξη Top (κορυφή)! Σίγουρα όχι απλή σκέψη αλλά απέδωσε!
  Από τότε οι ZZ Top έχουν κυκλοφορήσει 15 studio άλμπουμ, 45 singles, 4 live άλμπουμ με τις συνολικές πωλήσεις όλων των δίσκων τους να ξεπερνούν τα 45.000.000 μόνο στην Αμερική!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
9/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου