ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΕΣ (VHS)

Μετά τη δυναμική επιστροφή του βινυλίου και τη δειλή, ευτυχώς, επιστροφή της κασέτας, ήλθε ην σειρά της βιντεοκασέτας  να ξανά δει φως. Το κύμα νοσταλγίας που έχει καταλάβει τους ανά τον κόσμο συλλέκτες, οδηγεί στην επανεμφάνιση του εντελώς ξεπερασμένου είδους ήχου και εικόνας που επανέρχεται συλλεκτικά. Μη φανταστείτε ότι θα κατεβάσετε το VCR (σ.σ. δηλ το μηχάνημα που παίζει τις βιντεοκασέτες, που εμείς το αποκαλούμε video) από το πατάρι αλλά εκείνο που επανέρχεται είναι η συσκευασία των VHS!
Από τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε στην αμερικάνικη  αγορά και σε VHS υψηλής πιστότητας ο πρώτος κύκλος της σειράς Stranger Things η οποία βάση μαρτυρίας αλυσίδας ενοικίασης dvd στην Αμερική κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Υπήρξε πολύς κόσμος που το νοίκιασε για να δοκιμάσει αν δουλεύει το παλιό VCR και η απρόσμενη επιτυχία, έκανε την εταιρεία να κυκλοφορήσει και σε VHS και το δεύτερο κύκλο. Εννοείται ότι κυκλοφόρησε σε Blu-ray για …κανονικούς ανθρώπους.
Εκείνο που σίγουρα θα μείνει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι θα επιστρέψει  το format του VHS αλλά μόνο συλλεκτικά όπως συνέβη και με την κασέτα.
14/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου