PRETENDERS – ‘DON'T GET ME WRONG”: ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ JOHN McENROE

To "Don't Get Me Wrong" κυκλοφόρησε το 1986 (Νο 10 Μ.Βρετανία, Νο1 Αμερική) και συμπεριλήφθητε στο τέταρτο άλμπουμ των Pretenders, Get Close. Το συγκρότημα ήδη βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και το  "Don't Get Me Wrong" έρχεται να σφραγίσει αυτή τη μεγάλη επιτυχία τους.
Το τραγούδι γράφτηκε για τον τενίστα John McEnroe με τον οποίο η Chrissie Hynde ήταν φίλη και ήθελε να γράψει ένα τραγούδι γι αυτόν. Ο λόγος ήταν ότι παρ’ όλη τη φιλία τους, η Hynde ποτέ δεν παρακολούθησε ένα παιγνίδι του για τον απλό λόγο ότι δεν ήταν καθόλου φίλη του τένις. Ο John McEnroe την παρότρυνε πολλές φορές να πάει αν τον δει, αλλά πάντα η Hynde έβρισκε μια δικαιολογία να μην πάει. Όποτε απογοητευμένος ο John McEnroe της είπε «μήπως θα έπρεπε να υποδυθείς ότι σου αρέσει το τένις ειδικά ότι είσαι μαζί μου;”  Έτσι η Chrissie Hynde έγραψε το "Don't Get Me Wrong" (Μη με παρεξηγείς), το οποίο όμως δεν είναι το μόνο κομμάτι που γράφτηκε για τον McEnroe , αφού και το “Sole Survivor” των Asia γράφτηκε από τους Wetton και Downes παρακολουθώντας ένα αγώνα τένις του!
Η μελωδία του τραγουδιού, βασίζεται στη μελωδία που ακούγεται στις πτήσεις της British Airways κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος των επιβατών ‘Dong-dong-dong-dong … Welcome to British Airways.
ΤΟ VIDEO
Το video βασίζεται εξ ολοκλήρου στη αγγλική τηλεοπτική σειρά The Avengers που προβλήθηκε από την αρχή δεκαετίας 60 έως και αρχές της επόμενης δεκαετίας . Η σειρά προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική τηλεόραση. Τηλεοπτικοί πρωταγωνιστές της ήταν η Emma Peel και ο John Steed τον οποίο ενσάρκωνε ο ηθοποιός Patrick MacNee που παίζει και στο video το ρόλο της Emma Peel παίζει η Chrissie Hynde! 

TRIVIA
Πολύ πριν τελειώσει την καριέρα του σαν τενίστας, ο McEnroe έπαιζε κιθάρα και έτσι το πρώτο πράγμα που έκανε,  μόλις τελείωσε την ακριέρα του ήταν να βάλει τη ρακέτα στην άκρη ήταν να αρχίσει να παίζει κιθάρα. Και βέβαια όταν λέγεσαι McEnroe έχεις και τους αντίστοιχους φίλους κι έτσι οι κύριοι που έπαιζαν μαζί του ήταν οι Eddie Van Halen και Eric Clapton!
 Έτσι σχημάτισε τους Johnny Smyth Band όπου παίζει κιθάρα και τραγουδάει με τον Lars Urlich να πλέκει το εγκώμιο του λέγοντας ότι «είναι έμφυτο ταλέντο». Πάντως το 1997 σταμάτησε τη μουσική καριέρα του πριν καν ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/12/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου