O TEMPORA O MORES!!!

Απίστευτο. Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα. Σήμερα το πρωί, την επόμενη των Χριστουγέννων του 2018, έχω πάει με το φίλο μου τον Νώντα Κολιό στο Ζαχαρία, στο Μοναστηράκι για δίσκους. Πως έρχεται η κουβέντα με το Γιάννη που δουλεύει εκεί και μας ρωτάει αν τρώμε πίτσα! Λέω από μέσα μου «τι άσχετη ερώτηση».  Και ο Γιάννης συνεχίζει “να τρώτε Pizza Hut, μαζί με κάθε πίτσα παίρνεις κι ένα δίσκο βινυλίου. Αυτό το μήνα μοιράζουν το The Dark Side of the Moon των Pink Floyd”. Δεν πιστεύουμε τι ακούμε. Μας το ξαναλέε: «η pizza Hut με την παραγγελία κάθε  XL πίτσας πληρώνεις 24.99€ και παίρνεις και το βινύλιο The Dark Side of the Moon»! Για τους επόμενους μήνες η προσφορά αλλάζει κάθε μήνα και ακολουθούν τα άλμπουμ David Bowie - Ziggy Stardust. Eagles - Hotel California, Pink Floyd - The Wall (διπλό βινύλιο) και The Doors - The Doors το πρώτο άλμπουμ τους. Τηλεφώνησα στη Pizz Hut κι όχι μόνο ισχύει η προσφορά, αλλά όποιος θέλει μπορεί να πάρει μόνο την XL pizza στην κανονική τιμή της. Η αγορά του δίσκου βινυλίου είναι προαιρετική!
Οι δικές μου σκέψεις είναι ότι η προσφορά εκ μέρους της Warner, που είναι η δισκογραφική εταιρεία που προμηθεύει τους δίσκους, είναι πολύ έξυπνη. Όπως πριν 30 χρόνια μοίραζαν cd έτσι σήμερα μοιράζουν βινύλια! O tempora O mores. Να θυμίσω ότι ένα Πάσχα πριν 25 χρόνια, στην Δημοτική αγορά της Αθήνας με κάθε αρνί έπαιρνες κι ένα cd!!!! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα. Το απίστευτο είναι ότι οι δίσκοι που είναι στην προσφορά είναι πρώτης κατηγορίας και ακόμα παραπάνω. Ονόματα τεράστια, δίσκοι ογκόλιθοι στην ιστορία του rock.
Βέβαια μια τέτοια κίνηση τη βλέπεις από δύο εντελώς διαφορετικές γωνίες. Η μια γωνία σου δείχνει την «κατάντια» (σ.σ. μα τι στο καλό, θα παραγγείλω πίτσα και θα πάρω το Hotel California;) και η άλλη ένα σύγχρονο τρόπο προώθησης του βινυλίου (σ.σ. προσέξατε, προσφέρουν βινύλιο όχι cd που θα ήταν ευκολότερο και λειτουργικότερο). Αν θέλουμε να επιστρέψει το βινύλιο και να ξαναμπεί στα σπίτια τέτοιου είδους προσφορές με τέτοιες δισκάρες βοηθούν και γίνονται αφορμή για να ακούσει η καινούργια γενιά μουσική. Πρέπει να τελειώσω εδώ το σημείωμα γιατί μόλις ήλθε ένα ξεροψημένο The Dark Side of the Moon με μπείκον και μανιτάρια.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
26/12/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment