Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ «EPICUS DOOMICUS METALLICUS» ΤΩΝ CANDLEMASS

Τον Ιούνιο του 1986 κυκλοφόρησε στη Σουηδία από τη δισκογραφική εταιρεία Dragon Records ένα από τα καλύτερα heavy  doom άλμπουμ όπως αποδείχτηκε,  αλλά αρχικά , απέτυχε εμπορικά. Το Epicus Doomicus Metallicus των Candlemass  εκτός από ένα πολύ καλό άλμπουμ είχε κι ένα χαρακτηριστικό εξώφυλλο, που εξελίχθηκε σε μια σταθερή βάση για μετέπειτα εξώφυλλα του συγκροτήματος.
Η ιδέα με την κερασφόρο  νεκροκεφαλή με τον μπηγμένο σταυρό ανήκει στον πατέρα του ντράμερ του συγκροτήματος Matz Ekström και μάλιστα προϋπήρξε του εξώφυλλου καθώς τα μέλη του συγκροτήματος την είχαν τυπώσει σε μπλουζάκι! Παρ’ όλη τη σατανιστική προσέγγιση της κερασφόρου νεκροκεφαλής με το μπηγμένο σταυρό, το μήνυμα που θέλει να περάσει  είναι ότι ο Σατανάς σταυρώνεται! Το συγκρότημα αν και οριοθέτησε το doom δεν ήθελε με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ότι ανήκει στο χώρο του black metal γι αυτό και στα επόμενα 5 άλμπουμ τους τα εξώφυλλα είχαν εντελώς διαφορετική, ρομαντική θα έλεγα, διάθεση. Η κερασφόρος νεκροκεφαλή με το μπηγμένο σταυρό επανεμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ Dactylis Glomerata(1998).
Το πρωτότυπο βρίσκεται στο σπίτι του ντράμερ Matz Ekström.
TRIVIA
Επειδή οι συμπτώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ιστορία, η ιδέα του συγκροτήματος αλλά και του δημιουργού του εξώφυλλου δεν ήταν να παρουσιαστεί όπως εμφανίστηκε αλλά από λάθος της δισκογραφικής εταιρείας τα άσπρα σημεία έπρεπε να ήταν μαύρα και το ανάποδο. Το λάθος αποκαταστάθηκε στις μετέπειτα εκδόσεις!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
18/12/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου