Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ «PIECES OF EIGHT» ΤΩΝ STYX

Το άλμπουμ Pieces of Eight των Styx διαδέχτηκε το, πολύ πετυχημένο Grand Illusion με το οποίο τους έμαθε ο περισσότερος κόσμος. Το Pieces of Eight έβγαλε ένα πετυχημένο και διαχρονικό τραγούδι, το Blue Collar Man (Νο 21 Αμερική) κι άλλα τρία τραγούδια που έμειναν κλασικά, τα "Queen of Spades","Sing for the Day'" και "Renegade" που είναι το αγαπημένο μου.

Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.
 

Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τη Hipgnosis κι όπως βλέπετε βασίζεται σε 3 γυναικεία πρόσωπα με φόντο τα αγάλματα της Νήσου του Πάσχα. Όπως βλέπετε, πουθενά δεν αναγράφεται το όνομα του συγκροτήματος και ο τίτλος του δίσκου, στα πρότυπα των εξωφύλλων των Led Zeppelin και Pink Floyd!
«Είχαμε πάει στα γραφεία της Hipgnosis και αφού άκουσαν τα τραγούδια, μας έδωσαν ένα δισέλιδο με τι σκεφτόντουσαν για εξώφυλλο» λέει ο Dennis DeYoung. “Όταν πρωτοείδα τη φωτογραφία με τις τρεις μεγάλες γυναίκες τους είπα »τι σχέση έχουμε εμείς ένα νεανικό συγκρότημα με τρεις μεγάλες γυναίκες. Δεν είναι καν στο κοινό μας. Το αστείο είναι ότι σήμερα, η επιλογή τους μού φαίνεται σωστή, γιατί μεγάλωσα κι εγώ. Αλλά τότε δεν μου άρεσε καθόλου το εξώφυλλο και το θεωρούσα  το χειρότερό μας . Σήμερα θεωρείται cult!’   29/9/18
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου