ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ CANDLEMASS!

Για μια ακόμα φορά στη 32χρονη(!) καριέρα τους, οι σουηδοί doomers Candlemass, άλλαξαν τραγουδιστή. Η «χρυσή αλλαγή» Mats Levén, έφυγε για μια ακόμα φορά, για να αντικατασταθεί από τον πρώτο ιστορικό τραγουδιστή του συγκροτήματος, τον Johan Längqvist.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή στο σουηδικό συγκρότημα; Απολύτως τίποτε! Το συγκρότημα έχει κάνει την καριέρα του, έχει αφήσει πίσω τους ορισμένους πολύ καλούς δίσκους, όπως τα πρώτα 4 άλμπουμ του αλλά γενικά σε όλα τα άλμπουμ του, το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Εκείνο που μπορεί να πετύχει τώρα, είναι η συναυλιακή παρουσία του να γίνει πιο ελκυστική με την παρουσία του Längqvist που έχει συνδυάσει το όνομά του με ένα από τα καλύτερα metal άλμπουμ όλων των εποχών, το "Epicus Doomicus Metallicus" (1986) πριν τον αντικαταστήσει ο Messiah Marcolin. Καλός ο Mats Leven αλλά πουθενά δεν στέριωσε. Ηχογράφησε 2 άλμπουμ με τους Treat, 2 με τους Krux, 1 με τον Yngwie Malmsteen, 1 με τους At Vance, 1 με τους Therion, σε ένα EP των Candlemass, στα πρώτα 2 προσωπικά του Gus G και σε πάρα πολλά άλλα. Eίναι παράδοξο αλλά στους Candlemass την πρώτη φορά έμεινε λίγο, το 2006 αλλά τη δεύτερη 6 χρόνια  κι ηχογράφησε μαζί τους μόνο ένα EP.

Με τη συμμετοχή του Johan Längqvist, το συγκρότημα επανέρχεται στις ρίζες του και σίγουρα στα live του θα παίζει πολλά από το πρώτο άλμπουμ του. Όπως λέει και το Δελτίο Τύπου του συγκροτήματος, «δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα είναι μαζί μας ο Längqvist αλλά σίγουρα θα περάσουμε  καλα!
Στο video μπορείτε να δείτε τους Candlemass με τον Längqvist σε μια πολύ πρόσφατη εμφάνισή τους (8 Σεπτεμβρίου) στο Southern Discomfort festival της Νορβηγίας. Πριν λίγα χρόνια, σε μια εμφάνιση των Candlemass στην Αθήνα, στις 8 Οκτωβρίου 2011 (σ.σ. μαζί με Ghost και Trouble και Hell), όταν τραγουδιστής του συγκροτήματος ήταν ο Αμερικάνος Robert Lowe, στη σκηνή είχε ανέβει σαν guest ο Längqvist , ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν σαν ταξιτζής.
Το σουηδικό συγκρότημα στάθηκε πολύ τυχερό στηνν καριέρα του,αφού από τους 6 τραγουδιστές που πέρασαν από τις τάξεις του, οι τρεις άφησαν εποχή (Längqvist, Messiah Marcolin, Robert Lowe).

Παράλληλα, το προσωπικό άλμπουμ του Leven είναι έτοιμο και αναμένται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.    
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 10/9/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου