JAZZ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΙΛΙΟΝ

Το «Jazz στο Πάρκο» είναι μια μουσική όαση για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές του Αυγούστου, αλλά και παρηγοριά σε όσους δεν κατάφεραν να πάνε διακοπές. Όπως και να είναι, η ποιοτική jazz που προσφέρει το «Jazz στο Πάρκο» και η ατμόσφαιρά του φέρνει τον κόσμο στα ίσια του, εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινά. Και όλα αυτά με τη σφραγίδα του πρώην ντράμερ των Socrates drunk the Conium και Sphinx, Γιώργου Τρανταλίδη, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ σε συνεργασία με το Δήμου του Ίλιον. Το ερώτημα είναι κάθε φορά: θα παίξει ο Τρανταλίδης; Αυτή τη φορά δεν είναι στο πρόγραμμα, αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι θα τζαμάρει με κάποιο σχήμα.

Ωστόσο ο jazzman έχει πολλούς άσους στο μανίκι του εν όψει της 7ης χρονιάς διεξαγωγής του «Jazz στο Πάρκο», Έλληνες και ξένους μουσικούς που θα έρθουν στην Ελλάδα καλεσμένοι του, ειδικά για την βραδιά αυτή που θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο Κτήμα Σερπιέρη, στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Βασιλίσσης Αμαλίας (είσοδος από Λ. Δημοκρατίας), αυστηρά στις 9 μ.μ., στο Ίλιον.
Τέσσερα σπουδαία σχήματα θα εμφανιστούν διαδοχικά στη μεγάλη αυτή βραδιά της Jazz, στην οποία ο Γιώργος Τρανταλίδης κάθε χρόνο εμφανίζει όχι μόνο τους τζαζίστες που ξεχωρίζουν, αλλά και τις νέες τάσεις της jazz.


Ο Γιώργος Τρανταλίδης δίνει το φετινό στίγμα του μουσικού γεγονότος: «Όπως κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνονται οι καλύτεροι του είδους. Είναι τα ταλέντα που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Η τζαζ δεν έχει να κάνει με ηλικία, απλά είναι μια μουσική που είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει, απλώς έγκειται πόσο ανοιχτός είσαι και τι πνευματικό επίπεδο έχεις. Φέτος συμμετέχουν το Haden Trio, ένα ιδιαίτερο γκρουπ με Έλληνες μουσικούς, με ιδιαίτερο πρόγραμμα καθώς θα παίξει κομμάτια του Charlie Haden που είναι ένας ιδιαίτερος κοντραμπασίστας που πέθανε πριν μερικά χρόνια στα 77 του και έγραφε όμορφη μουσική και είχε συνεργαστεί με τους πρωτοπόρους της avant-garde jazz, το Blue Note Organ Trio με τον Λεονάρντο Γκοράντι, ένας εξαίρετος Ιταλός κημπορντίστας και θα έχουν μαζί τους μια έκπληξη, τον επίσης εξαίρετο τρομπετίστα Ντανιέλ Ραϊμόντι από την Ιταλία. επίσης οι Mode Plagal που υπηρετούν την ethnic-jazz πάρα πολλά χρόνια και στο τέλος θα εμφανιστεί το Interchange Jazz Trio από τα δυτικά προάστια».
28/8/18



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου