Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ “KILL ‘EM ALL” ΤΩΝ METALLICA

Στις 25 Ιουλίου 1983 κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα thrash metal άλμπουμ όλων των εποχών το Kll 'Em All των Mettalica που σήμερα 35 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται το ίδιο φρέσκο , το ίδιο πρωτοπόρο. Μόνο που σήμερα αποκαλούν τον ήχο του heavy metal, ενώ τό λέγαμε thrash. Κι ήταν thrash!
Η σημερινή ιστορία του εξώφυλλο αναφέρεται λοιπόν σε ένα από τα καλύτερα thrash άλμπουμ όλων των εποχών κι έχει πολύ ενδιαφέρον.
Η αρχική επιλογή του τίτλου του ήταν Metal Up Your Ass με κεντρική φωτογραφία ένα χέρι να βγαίνει από μια λεκάνη τουαλέτας κρατώντας ένα στιλέτο! Ο υπεύθυνος της δισκογραφικής εταιρείας τους Megaforce, Jon Zazula που τους είχε υπογράψει, κατάφερε να τους πείσει να το αλλάξουν καθώς ήξερε ότι τα καταστήματα δίσκων στην Αμερική (και μιλάμε για αλυσίδες καταστημάτων) δεν θα το δεχόντουσαν κι φυσικά δεν θα το έβαζαν ποτέ στις βιτρίνες τους, άσε όσα στελέχη της εταιρείας το ένοιωσαν ένιωσαν αμήχανα! Το συγκρότημα τροποποίησε την αρχική ιδέα αλλά άλλαξαν και τον τίτλο, που από Metal Up Your Ass έγινε Kill 'Em All μετά από πρόταση του Cliff Burton αναφερόμενος στις εταιρείες δίσκων λέγοντας "Those record company fuckers ... kill 'em all!". Η λεκάνη και το χέρι με το στιλέτο αντικαταστάθηκαν από ένα ματωμένο τοίχο κι ένα σκιερό χέρι να κρατά ένα σφυρί μέσα στα αίματα. Ο  Lars Ulrich κι ο Zazula συμφώνησαν με τον τίτλο αλλά και με το νέο εξώφυλλο με τον Gary L. Heard να σχεδιάζει το σφυρί και το αίμα. Ο Kirk Hammett πολύ αργότερα δήλωσε ότι ο Cliff Burton είχε μαζί του πάντα ένα σφυρί(!) και πολλές φορές ξέσπαγε με αυτό!!! Το συγκρότημα δεν εγκατέλειψε την αρχική ιδέα του τίτλου (Metal Up Your Ass) και κυκλοφόρησε T-shirt με το αρχικό εξώφυλλο!
TRIVIA
To 1982 κυκλοφόρησε σε bootleg η εμφάνισή τους του 1982 στο Old Waldorf με τίτλο Metal Up Your Ass (Live) και φυσικά το ..απαγορευμένο εξώφυλλο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου