ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ WITCHFYNDE!!!

Το σημερινό ταξίδι στα καλά αλλά άγνωστα στον περισσότερο κόσμο, συγκροτήματα ανήκει στους Άγγλους Witchfynde που σχηματίστηκαν το 1974 στο Derbyshire από τους Richard Blower μπάσο/τραγούδι και Neil Harvey κιθάρα. Αργότερα με την προσθήκη του έτερου κιθαρίστα Trevor Taylor(Montalo), του μπασίστα Andro Coulton, του ντράμερ Gra Scoresby και του τραγουδιστή Steve Bridges κυκλοφορούν το single, "Give 'em Hell" (1979) κι ακολουθεί  το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ τους (1980) με τον ίδιο τίτλο που κάνει αίσθηση για την πρωτοτυπία του και το βαρύ ήχο του. Η βόμβα του New Wave of British Heavy Metal έχει σκάσει κι όλοι, σταθμοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι έντυπου τύπου ανακαλύπτουν τα νέα συγκροτήματα που ξεπετάγονται απ’ όλη τη Μ.Βρετανία. Το πρώτο τους άλμπουμ με την πεντάλφα και το κεφάλι κριαριού φάνταζε απόμακρο και τρομακτικό (σ.σ. κι ίσως ακόμα και σήμερα) τους δημιούργησε προβλήματα στο να πλησιάσουν την ευρεία μάζα του αγοραστικού κοινού αλλά από την άλλη πλευρά δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση που τους βοήθησε στο airplay.

Αν και το άλμπουμ δεν κατάφερε να μπει στο Top75 της Μ.Βρετανίας θεωρείται από τα πλέον σημαντικά του είδους. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Give’em Hell είχε κυκλοφορήσει και σε ελληνική εκτύπωση από την Music Box (SMB40129) κι είχε περάσει απαρατήρητο!
Περιόδευσαν στη χώρα τους μαζί με τους Def Leppard όταν όμως οι δεύτεροι δεν ήταν ακόμα μεγάλο όνομα και δεν τους βοήθησε πολύ εκείνη η περιοδεία, ίσως η σατανιστική στάση τους να έπαιξε αρνητικό ρόλο.
Για να ακολουθήσει το 1980 το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Stagefright αρκετά διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο που ήταν πρωτοποριακό και από τα καλύτερα του New Wave of British Heavy Metal. Το Stagefright ήταν ένα καλό άλμπουμ καμία όμως σχέση με την ορμητικότητα και την ευρηματικότητα του πρώτου τους, που μπορεί να μην έβγαλε κανένα hit single αλλά σαν σύνολο είναι πολύ καλό. Στη σύνθεση τους έγινα πολλές αλλαγές με σημαντικότερη αυτή του τραγουδιστή Steve Bridgesπου αντικαταστάθηκε από Luther Beltz και ηχογράφησαν το τρίτο άλμπουμ τους Cloak and Dagger. Όλως περιέργως, όλες οι δισκογραφικές εταιρείες στις οποίες υπέγραψαν-όλες ήταν μικρές- φαλίρισαν!
Το 1984 υπέγραψαν στην Masoleum Records όπου κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους Lords of Sin χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Για όσους δεν βρουν κανένα από τα πρώτα δύο άλμπουμ, κυρίως το πρώτο, μπορούν να ασχοληθούν με τη συλλογή .

TRIVIA

Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους επανακυκλοφόρησαν από την Lemon Records με bonus tracks και πλούσια ένθετα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Give ‘em Hell (1980)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου