ROCK INCIDENT 14: O KEITH MOON ΧΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ!

O Keith Moon (1946-1978) ήταν ένας από τους σημαντικότερους ντράμερς και με το παίξιμό του έδωσε άλλη μορφή στο rock.  Κι αν δεν είναι ένας από τους καλύτερους, σίγουρα είναι μοναδικός κι αυθεντικός!
Στη σχετικά σύντομη καριέρα του δεν άφησε πίσω μόνο το καταιγιστικό παίξιμό του, αλλά και σωρεία  ..καταστροφών, ζημιών και απίστευτων περιστατικών. Ένα από αυτά θα μάς απασχολήσει στο σημερινό Rock Incident και συνέβη στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και συγκεκριμένα την ημέρα των 21ων γενεθλίων του όταν βρισκόταν μαζί με τους Who περιοδεία στην Αμερική, ανοίγοντας τις συναυλίες των  Herman’s Hermit! Λίγες εβδομάδες πριν οι Who έχουν κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση στο Monterey International Pop Festival (16-18 Ιουνίου), ενώ η Αγγλία αλλά κι η Αμερική ζει κι απολαμβάνει το «Καλοκαίρι της Αγάπης».  
Βρισκόμαστε στο Flint του Michigan και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Holliday Inn που εκείνη την εποχή  είχε αρχίσει να αναπτύσσεται σε αλυσίδα στην Αμερική. Το συγκρότημα έχει επιστρέψει από την συναυλία μαζί με τους Herman’s Hermits κι ο Keith Moon γιορτάζει τα 21α γενέθλιά του.
Στο πάρτι εκτός από τα μέλη των δύο συγκροτημάτων, συμμετέχουν πολλά κορίτσια και φίλοι των συγκροτημάτων. Όλοι είναι μαζεμένοι γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου όπου κατά διαστήματα εκσφενδονίζονται διάφορα αντικείμενα μέσα! Η εταιρεία ντραμς Premier τού είχε στείλει μια μεγάλη τούρτα σε σχήμα τυμπάνων, το ένα πάνω από το άλλο( δηλ πολυόροφη τούρτα)! Η κατάσταση άρχισε πολύ  γρήγορα να ξεφεύγει, όταν ο Moon πέταξε με το δάκτυλό του ένα κομμάτι τούρτα στον μπασίστα των Herman Hermits, Karl Green. Αυτός δεν το βρήκε καθόλου αστείο  και του το ανταπέδωσε χοντροκομμένα με τον ίδιο τρόπο. Στο επόμενο λεπτό όλοι στο χώρο άρχισαν να πετούν ο ένας στον άλλο κομμάτια από την τούρτα! Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ήλθε προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά ο Keith Moon συνέχισε απτόητος να πετά κομμάτια τούρτας σε όλους. Τότε ο Moon είδε στον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας να υπάρχει ένας τεχνητός λοφίσκος όπου υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μπήκε μέσα σε μία Lincoln Continental, έλυσε το χειρόφρενο και την άφησε να κυλήσει μέσα στην πισίνα με αυτόν μέσα!

Τέτοιου τύπου ήταν η Lincoln Continetal μοντέλο 1967 που έριξε στην πισίνα.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την πραγματικά καταπληκτική σκηνή. Σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε στο 1965 και οι φωτογραφικές μηχανές δεν έχουν διαδοθεί ακόμα στην Αμερική. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σχετικά με το περιστατικό και στα περισσότερα από αυτά δεν διευκρινίζεται αν ο Keith Moon ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ή όχι. Πάντως σε συνέντευξη του στο περιοδικό Classic Rock (No 175) o Keith Moon λέει ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε να βγει από αυτό όταν έπεσε στην πισίνα! ¨Όταν το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στην πισίνα καθόμουν στη θέση του οδηγού» λέει ο Moon και συνεχίζει ¨Το νερό άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά από τις τρύπες που υπήρχαν στο πάτωμα για τα πετάλια του (σ.σ.γκάζι/φρένο/συμπλέκτης). Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα αλλά η πίεση του νερού δεν με άφησε. Σιγά σιγά το νερό άρχισε να ανεβαίνει και να φθάνει έως τη μύτη μου. Το αυτοκίνητο βυθιζόταν κι εγώ ανέπνεα έχοντας σηκώσει το κεφάλι προς τον ουρανό του αυτοκινήτου όπου είχε μαζευτεί όλος ο αέρας. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και βγήκα στην επιφάνεια της πισίνας και επέστρεψα στο πάρτι!!!»

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον Moon. Πριν όμως τον συλλάβει, αυτός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά γλίστρησε σε ένα αμυγδαλωτό(!) που είχε πέσει κάτω από τον τουρτοπόλεμο και έσπασε ένα δόντι του. Ο αστυφύλακας έβγαλε το περίστροφό του και τον απείλησε, ενώ αυτός ήταν πεσμένος στα τέσσερα κι έψαχνε το σπασμένο δόντι του!!! Τραγελαφικό στην όλη ιστορία, πέρα από τη βυθισμένη Lincoln, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία πριν τον οδηγήσει στο κρατητήριο τον πήγε σε οδοντίατρο!!! Όπως είχε δηλώσει ο μπασίστας του συγκροτήματος, John Entwistle, o οδοντίατρος χρειάστηκε να του κάνει μια επέμβαση στο σπασμένο δόντι  του, αλλά δεν έκανε χρήση αναισθητικού γιατί ήταν μεθυσμένος. 
Ο Keith Moon κοιμήθηκε στο κρατητήριο και το επόμενο πρωί αφέθηκε ελεύθερος και πέταξε με τους υπόλοιπους για την επόμενη συναυλία τους που ήταν στην Philadelphia.
Το ξενοδοχείο ζήτησε από τους Herman’s Hermitt  (σ.σ. είχαν υπογράψει το συμβόλαιο διαμονής) να πληρώσουν 25.000$ για ζημιές που έγιναν στις ταπετσαρίες, στους τοίχους αλλά και στα χαλιά του ξενοδοχείου. Στο ποσό συμπεριλαμβανόταν η επιδιόρθωση της οροφής όπου είχαν πεταχτεί κομμάτια από τις τούρτες κι ένα πιάνο
Ο τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey λέει ότι ο τελικός λογαριασμός ήταν 50.000$ (σ.σ. προφανώς περιλαμβανόταν κι η αξία της Lincoln) ενώ ο Peter Noone, τραγουδιστής των Herman’s Hermitt, λέει ότι το περιστατικό με την Lincoln δεν συνέβη ποτέ. Όπως το ίδιο λέει και ο John Entwistle, υποστηρίζοντας ότι ο Moon δεν ήξερε να οδηγεί, άρα πως κατεύθυνε το αυτοκίνητο στην πισίνα; (σ.σ. ακριβώς γι’ αυτό το έριξε μέσα, καθώς δεν ήξερε να οδηγεί!)!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ 
  • Οι Who αποκλείστηκαν από όλα τα Holiday Inn και μόλις το 1999 μπόρεσαν να επανέλθουν σαν πελάτες και μάλιστα η διεύθυνση του ξενοδοχείου διοργάνωσε και μια τελετή η οποία μεταδόθηκε από το VH-1.
  • O Keith Moon ποτέ δεν πήρε δίπλωμα οδήγησης, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σταμάτησε να εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα με κορυφαίο αυτού του 1970 όπου σκοτώθηκε ο οδηγός του Neil Bogart από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Moon που έκανε όπισθεν, αλλά ποτέ δεν διαπιστώθηκε ποιος οδηγούσε!  
  • Τέλος το 1972 έριξε με την όπισθεν μια Bentley στην λίμνη με τις πάπιες που είχε στο σπίτι του στο Wimbledon!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
17/1/18/



 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου