ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ MOTORHEAD, "FAST" EDDIE CLARKE

Σύμφωνα με το επίσημο site των Motorhead, ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος 'Fast' Eddie Clarke που έως πριν λίγο ήταν το μόνο επιζών μέλος της πρώτης θρυλικής σύνθεσης του συγκροτήματος, απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών μετά από επιπλοκή με πνευμονία. Ο Clarke είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τη δυσμενή κατάσταση της υγείας του αλλά δεν τα κατάφερε. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο Ted Carroll (πρώην ιδρυτικό στέλεχος της δισκογραφικής εταιρείας Chiswick Records) μέσω του FB.
Δηλώσεις για το θάνατό του έκαναν σχεδόν αμέσως δύο πρώην μέλη του συγκροτήματος, οι Phil Campbell και Mikkey Dee.


ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ  
Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε διάφορα μικρά συγκροτήματα με πιο γνωστούς τους Bitter End. Την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση έκανε με τους Zeus το συγκρότημα του Curtis Knight. To 1974 συμμετείχε στην ηχογράφηση του άλμπουμ τους The Second Coming που ήταν η πρώτη επαγγελματική του δισκογραφική ηχογράφηση. Με τους Zeus ηχογράφησε και το άλμπουμ Sea of Time κι αργότερα σχημάτισε τους Blue Goose για να αφοσιωθεί στο καινούργιο project του, τους Callan. Οι Callan δεν προχώρησαν γιατί δεν είχαν…ενισχυτές για να κυκλοφορήσει το 1974 το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ των Blue Goose.
Την ίδια χρονιά ο Clarke γνωρίζει τον ντράμερ Phil Taylor όπου με τη σειρά του, τού γνωρίζει τον Lemmy και ξεκινούν να κάνουν πρόβες. Σαν Motörhead ο Clarke πήρε μέρος στις ηχογραφήσεις των άλμπουμ OverKill, Motorhead, Iron Fist, Bomber, The Ace of Spades και στο θρυλικό live, No sleep til Hammersmith. Επίσης συμμετέχει στο EP The St. Valentine's Day Massacre EP,όπου υπάρχει και το "Please Don't Touch" με τις/τους HeadGirl.


Έφυγε από τους Motörhead το 1982 μετά το τέλος της αμερικάνικης περιοδείας εξ αιτίας των κακών, κατά τη γνώμη του  αποτελεσμάτων, στην ηχογράφηση του Iron Fist. Τα sessions με τους Plasmatics ήταν η τελευταία συμμετοχή του στο μεγάλο συγκρότημα. Τη θέση του πήρε ο Brian Robertson (Thin Lizzy, White Horses). To 2000 έπαιξε με το συγκρότημα στο Live at Brixton Acadamy (κυκλοφόρησε το 2003) στα τραγούδια “No Class”, "The Chase Is Better Than the Catch" και “Overkill”.
Το 1983 σχηματίζει μαζί με τον μπασίστα των UFO, Pete Way τους Fastway (διάβασε εδώ την ιστορία τους). Στα ντραμς έρχεται ο πρώην ντράμερ των Clash, Topper Headon που όμως δεν παραμένει έως τις ηχογραφήσεις κι αποχωρεί. Οι Fastway προσλαμβάνουν τον πρώην ντράμερ των Humble Pie, Jerry Shirley και στα φωνητικά ανακαλύπτουν ένα πραγματικό αστέρι,  τον ιρλανδό Dave King. Με τους Fastway ηχογράφησε 7 άλμπουμ  με τελευταίο το Say What You Will – Live(1992).Τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το "Make My Day – Back To Blues" (2014).
Έχει κάνει πολλές session εμφανίσεις με σημαντικότερες αυτές στο άλμπουμ των Girlschool “Legacy” και στο dvd των Saxon “Heavy Metal Thunder The Movie”.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου