MOTLEY CRUE - GENERATION SWINE: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!


Το 1992 κι  έχοντας ακόμα νωπές τις δάφνες της μεγάλης επιτυχίας του άλμπουμ Dr. Feelgood ο τραγουδιστής Vince Neil αποχωρεί, αφήνοντας όπως αποδείχθηκε ένα τεράστιο κενό στους Mötley Crüe. Αντικαταστάθηκε από τον John Corabi που έως τότε είχε τραγουδήσει στους παντελώς άγνωστους Angora και The Scream με τους οποίους ηχογράφησε ένα και μοναδικό άλμπουμ με τίτλο Let it Scream (1991). Με τον Corabi οι Motley Crue κυκλοφορούν το απροσανατολισμένο ηχητικά άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους Motley Crue(1994) και την ίδια χρονιά το EP με 5 τραγούδια Quaternary. Κι αν περιμένετε να  αναφερθώ σε αυτή την στήλη στο άλμπουμ Motley Crue κάνετε λάθος. To Generation Swine (1997) είναι κλάσεις …χειρότερο. Η κακιά ημέρα φάνηκε από το πρωί όταν η δισκογραφική τους εταιρεία Elektra τους έκοψε τις δαπάνες γιατί θεώρησε ότι τα τραγούδια δεν θα είχαν καμία εμπορική επιτυχία. Με γνώμονα την εμπορική αποτυχία των Motley Crue και Quaternary το συγκρότημα απολύει τον Corabi και επαναπροσλαμβάνει τον Vince Neil που είχε εκδηλώσει τάσης επιστροφής.
Φρούδες ελπίδες αφού τα 13 τραγούδια του Generation Swine (No Αμερική, Νο 80 Μ.Βρετανία) είναι χαμένα σε ένα στρόβιλο hard εναλλακτικής μουσικής που εκείνη την εποχή τα είχε σαρώσει όλα. Και στη μέση οι Motley Crue αλλά και δεκάδες συγκροτήματα του συγκεκριμένου ύφους που έβλεπαν τα τραγούδια τους να μην παίζονται πουθενά και τον κόσμο στις συναυλίες να αραιώνει θεαματικά.
Το μεγάλο λάθος τους είναι ότι προσπάθησαν να προσεταιριστούν το grunge, αφήνοντας πίσω τους το ύφος που τους καθιέρωσε. Ισορρόπησαν σε δύο βάρκες και έπεσαν στο νερό. Έτσι επήλθαν τραγικά αποτελέσματα για ένα συγκρότημα που έως τότε είχε προσφέρει τεράστιες επιτυχίες και είχε ένα δικό του ύφος. Σίγουρα το Generation Swine δεν περιέχει τραγούδια των Motley Crue. Πολύ εύκολα θα έλεγα ότι ακούγονται πιο κοντά στον Marilyn Manson και στους Cheap Trick παρά στο μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα.
Τα περισσότερα τραγούδια του γράφτηκαν την εποχή που ο Corabi ήταν ακόμα μέλος του συγκροτήματος κι όταν ήλθε ο Vince Neil τα προσάρμοσε απλά στη φωνή του.

Trivia
  • Αρχικός τίτλος του άλμπουμ ήταν Personality #9. 
  • Αρχικά δούλεψαν με παραγωγό τον Bob Rock. Όταν απολύθηκε λόγω των υψηλών εξόδων, την παραγωγή ανέλαβε ο Scott Humphreys με τη βοήθεια των Nikki Sixx και Tommy Lee, οι οποίοι ποτέ δεν κατάφεραν να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους. Την εποχή που η Electra πλησίασε τον Neil για να επιστρέψει στο συγκρότημα ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος πενθούσε την απώλεια της κόρης του Skylar.
  • Το τραγούδι "Rocketship", γράφτηκε από τον Nikk Sixx για την ηθοποιό Donna D’Errico. Ο Sixx ερμηνεύει το τραγούδι, όπως κι ο Tommy Lee την απερίγραπτη μπαλάντα "Brandon", που κλείνει το άλμπουμ. Για την ιστορία, Brandon ονομάζεται ο γιός του Lee με την Pamela Anderson και φυσικά το έγραψε ο Lee. 
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
  • Για να απαλύνουν τα πράγματα κυκλοφόρησαν τη συλλογή Greatest Hits (1998, Νο 20 Αμερική) με 2 καινούργια τραγούδια ενώ το 1999 κυκλοφόρησαν το Live: Entertainment or Death (Νο 133 Αμερική).
  • Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Generation Swine κυκλοφορούν καινούργιο υλικό με το άλμπουμ New Tattoo (Νο3 Αμερική, Νο 176 Μ.Βρετανία) που ηχητικά ακούγεται, επί τέλους, σαν Motley Crue!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/1/18/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου