THE SKY WAS THE LIMIT: ΠΕΘΑΝΕ Ο TOM PETTY

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αμερικάνος συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας Tom Petty. Αν και τα αίτια θανάτου του δεν έχουν γνωστοποιηθεί, σαν πιθανότερη αιτία θεωρείται το καρδιακό επεισόδιο.
Γεννημένος το 1950 στο Gainesville της Φλόριδα από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική σχηματίζοντας συγκροτήματα με σημαντικότερο τους Mudcrutch.
Το 1976 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική σχηματίζοντας τους Tom Petty and the Heartbreakers και κυκλοφορώντας το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ (Νο 55 Αμερική). Ακολουθούν  άλμπουμ με πιο εμπορικό το Damn the Torpedoes (No2 1979) ενώ η δισκογραφία του περιλαμβάνει πάνω από 50 τραγούδια που καθόρισαν τον σύγχρονο αμερικάνικο ήχο αλλά και στίχο.Οι στίχοι του εξέφραζαν τον μέσο αμερικανό  κι έδιναν μηνύματα αισιοδοξίας κι αγωνιστικότητας κι οι πολιτκοί τα δανειζόντουσαν χωρίς την άδεια του! Ο ίδιος ήταν απόλυτος στο να μην δανείζονται οι πολιτικοί τα τραγούδια του. Όμως στην περίπτωση στο να "δανειστούν" άλλοι καλλιτέχνες τα τραγούδια του, ήταν πολύ ελαστικός.
To 1989 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ χωρίς του Heartbreakers  με τίτλο Full Moon Fever(Νο3), ενώ μια μεγάλη στιγμή της καριέρας του είναι η συνεργασία με τους Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison και Jeff Lynn σαν Traveling Wilburys, όπου κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ. Η συνολική δισκογραφία του περιλαμβάνει 20 συνολικά άλμπουμ. Από το  2002 είναι μέλος του Rock’n’Roll Hall of Fame.
O τίτλος είναι δανεισμένος από τους στίχους του τραγουδιού του Into the Great Wide Open!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου