BAD COMPANY - FEEL LIKE MAKIN' LOVE

Ο δεύτερος δίσκος των Bad Company με τίτλο ‘’Straight Shooter’’ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1975,  γνώρισε δε μεγάλη επιτυχία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (Νο.3 σε Η.Π.Α. & Ηνωμένο Βασίλειο). Το ‘’Feel Like Makin’ Love’’  ήταν το δεύτερο single που έδωσε η μπάντα, τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Η αναρρίχησή του στον πίνακα επιτυχιών έφθασε στο Νο. 10 (Η.Π.Α.). Πολλά χρόνια μετά παραμένει ένα από τα σταθερά κομμάτια σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό  που παίζει κλασικό ροκ.
Η ιστορία του συγκεκριμένου κομματιού, έχει τις ρίζες του πριν τη δημιουργία των Bad Company.
Στα τέλη του 1969 οι Free δεν έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία μέχρι τότε, όμως  η φήμη που απέκτησαν από τις εμφανίσεις τους στα clubs του Ηνωμένου Βασιλείου τούς έδωσε το εισιτήριο για το ταξίδι στη Δυτική Ακτή των Η.Π.Α. ως support στους Blind Faith. Εκεί, σε μια κοινότητα χίπηδων έξω από το San Francisco, ένα ηλιόλουστο απόγευμα, ο Paul Rodgers άρχισε να εμπνέεται τους στίχους και τη μουσική. Σύμφωνα με τον ίδιο: ‘’Ήμασταν σ’ ένα υπέροχο μέρος, ήμουν 19 ετών και περιόδευα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Free. Αληθινά ένιωθα σαν να έκανα έρωτα εκείνη τη χρονική στιγμή.’’ Αν και τότε οι ουσίες κυκλοφορούσαν ευρέως (αναφέρεται στη μεσκαλίνη) και ο ίδιος είχε καπνίσει ‘’χόρτο’’ εν τούτοις όταν εμπνεύστηκε το Feel Like Makin’ Love είχε καθαρό κεφάλι.
Ο Rodgers ισχυρίζεται ότι: ‘’Σίγουρα δεν θα έπαιρνα ουσίες ώστε να συνθέσω τραγούδια.’’
Και συνεχίζει: ‘’Πάντα πίστευα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλο το φάσμα των συναισθημάτων από τη μια μέρα στην άλλη ή ακόμη και μέσα στο διάστημα μιας ώρας.
Αυτό το τραγούδι δεν προήλθε από το κεφάλι κατά κάποιο τρόπο προήλθε από την καρδιά.’
Οι Free δεν ηχογράφησαν ποτέ το συγκεκριμένο κομμάτι. Μετά τη διάλυσή τους, ο Rodgers έγινε
ιδρυτικό μέλος των Bad Company.
Toν Σεπτέμβριο του 1974, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για το άλμπουμ Straight Shooter,
ο Rodgers το επανέφερε στο προσκήνιο για επεξεργασία.
 ‘’Έπαιξα το κομμάτι στον κιθαρίστα Mick Ralphs αλλά ένιωθα ότι κάτι έλειπε για την ολοκλήρωσή του. Ο Ralphs έβαλε τη μουσική πινελιά στο ρεφρέν, η οποία σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη μπαλάντα σε ένα δυνατό ροκ κομμάτι και εγώ απάντησα: ‘’Ναι! Αυτό είναι!’’Καταλήγει ο Paul Rodgers: ‘’Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως μπορείς να έχεις μία ιδέα που σε περιτριγυρίζει  αλλά δε μπορείς να την ολοκληρώσεις. Και τότε είσαι με τον σωστό μουσικό συνεργάτη, την κατάλληλη στιγμή και η ιδέα απογειώνεται.’’
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ
23/3/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου