Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ THE NUMBER OF THE BEAST, ΤΩΝ IRON MAIDEN

Η κυκλοφορία του The Number of the Beast το 1982, αφʼ ενός εκτίναξε τους Iron Maiden, αφʼ ετέρου έφερε το heavy metal πιο κοντά στον κόσμο. Πρώτο άλμπουμ με τον Bruce Dickinson πίσω από το μικρόφωνο, αλλά και πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος να πατάει το Νο1 του βρετανικού chart.

Στη σημερινή επαφή μας θα ασχοληθούμε με το πραγματικά καταπληκτικό εξώφυλλο του The Number of the Beast, που κεντρικό πρόσωπο είναι ο Eddy, που εικονιζόταν και στα δύο προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος κι ήδη είχε γίνει η μασκότ του συγκροτήματος. Ο δημιουργός του, ο Derek Riggs, έως να ξεκινήσει να συνεργάζεται με το συγκρότημα, είχε κάνει αρκετές δουλειές (εξώφυλλα jazz και rock δίσκων και αφίσες για διάφορα συγκροτήματα). Κάτι τόσο προσωπικό όπως ο Eddie και φυσικά πετυχημένο δεν είχε κάνει έως τη στιγμή που ο manager των Iron Maiden, Rod Smallwood τον πήρε τηλέφωνο. Τo συγκεκριμένο εξώφυλλο το έκανε βιαστικά σε σύγκριση με το Killers και ένιωθε ότι ποτέ δεν το τελείωσε! “Την ιδέα του Eddie την πήρα από ένα κόμικ, το Doctor Strange, κι αρχικά είχα σκεφτεί να το βάλω στο εξώφυλλο του single,"Purgatory", αλλά όταν το είδε ο Smallwood μου είπε ότι ήθελε να μπει  στο εξώφυλλο του άλμπουμ». Προσέξτε ότι ο ουρανός πίσω από τον Eddie στην αρχική κυκλοφορία είναι μπλε, λόγω λάθους στην εκτύπωση. Στις επόμενες εκτυπώσεις ο ουρανός βάφτηκε γκρι! Η πρώτη ελληνική εκτύπωση του άλμπουμ, έχει τον ουρανό μπλε. Το κυρίως θέμα του εξώφυλλου, δείχνει τον Eddie να κρατά σαν μαριονέτα τον σατανά (που στην ουσία είναι σε πρώτο πλάνο). Αυτό δημιούργησε προβλήματα στο συγκρότημα που κατηγορήθηκε για σατανισμό. Προσέξτε ότι με τη σειρά του κι ο σατανάς κρατά σαν μαριονέτα ένα μικρότερο Eddie! Όταν ο Smallwood ρωτήθηκε για τις κατηγορίες περί σατανισμού είχε πει:" Ποιός είναι ο πραγματικά διάολος; Ποιός ελέγχει ποιόν"; αφήνοντας χωρίς απάντηση τη σχετική ερώτηση και δίνοντας στο συγκρότημα μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Το εξώφυλλο με τον γκρι ουρανό

Σύμφωνα με το δημιουργό του Derek Riggs, το πρωτότυπο του εξώφυλλου μαζί με τα πρωτότυπα των singles βρίσκονται στην κατοχή του Steve Harris.

Το εξώφυλλο του single, Purgatory.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
24/2/17

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου