ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΕΦΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο ηθοποιός Θεόδωρος Δημήτριεφ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το μουσικό θέατρο το 1955 - 58, τραγουδώντας στις επιθεωρήσεις των θεάτρων «Βέμπο» και «Αλίκη», καθώς σε κοσμικά κέντρα της εποχής «Αστέρια» (Γλυφάδας) και «Μπλε Αλεπού» (οδού Τροίας).

Το 1959, προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου, «Ορέστεια» (σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη) στο Εθνικό Θέατρο και έκτοτε ξεκίνησε μια νέα καριέρα παίζοντας σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες  ως κορυφαίος του χορού, λόγω της βαθειάς και ιδιαίτερης φωνής του.  Η τελευταία εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο ήταν την περίοδο  2003 - 2004 στον «Άμλετ» ως φάντασμα (σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη).

Έπαιξε στην ταινία «Άτλας» (σκηνοθεσία - Ρότζερ Κόρμαν) και, στην «Ηλέκτρα» (σενάριο, σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη). Το 1964, τραγούδησε (σε α' εκτέλεση στο Θέατρο Κοτοπούλη «ΡΕΞ») στο ορατόριο «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και, το 1968, στο ορατόριο «Αθανάσιος Διάκος» του Γιάννη Νούσια, που ηχογραφήθηκε αργότερα από το ΕΙΡ (1971/72). Το 1984, τραγούδησε στην «Ελληνική ραψωδία» του Σώτου Βασιλειάδη (α' εκτέλεση) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, στο «ΠΑΛΛΑΣ».
Επίσης, είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταγλωττίσεις, χορωδίες και άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου