ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ SCORPIONS

Η πρώτη έκδοση του Virgin Killer και το λογοκριμένο.
Το "πρέπον" εξώφυλλο του Pure Instict
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στην Πλτ. Νερού, ο Νώντας Κολιός (συναυλιολόγος) παραθέτει τα 5+1 λογοκριμένα εξώφυλλα των Scorpions στην Αμερική. Όπως βλέπετε κι εσείς οι λόγοι λογοκρισίας τους είναι ευνόητοι.
Το+1 αναφέρεται στο πρώτο άλμπουμ τους Lonesome Crow που κυκλοφόρησε το 1972 από την Brain. Το 1982 η Heavy Metal Rec το επανακυκλοφόρησε με αυτό το εξώφυλλο (τεχνοτροπίας  Rodney Matthews, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στις δουλειές του), το 1992 επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Karussell, label της Universal με budget τιμές, ενώ έχει κυκλοφορήσει και με παρεμφερή εξώφυλλα και τα διαφορετικά εξώφυλλα του δεν έχουν να κάνουν με λογοκρισία, αλλά με επανακυκλοφορία από διαφορετικά labels. Αν
και το άρθρο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε φωτογραφικό, θα πρέπει να σηκμειώσουμε τη λογοκρισία της γυμνής έφηβης στο Virgin Killer και την αντικατάστασή της με φωτογραφία του συγκροτήματος όπς και η καταπληκτική ιδεά στο αρχικό εξώφυλλο Lovedrive που ήταν του "μάγου" Storm Thorgeson και για λόγους λογοκρισίας αντικαταστάθηκε από ένα κοινότυπο σκορπιό. Αυτή η αλλαγή έγιονε μόνο στην Αμερική γιατί στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με το αρχικό εξώφυλλο.  Το εξώφυλλο του Pure Instinct άλλαξε μάλλον για εμπορικούς λόγους και επανακυκλοφόρησε με φωτογραφία του συγκροτήματος, όσο για τη φωτογραφία του Helmut Newton στο Love at First Sting κι αυτή λογοκρίθηκε κι άλλαξε με φωτογραφία τους.  
16/7/16




Η πρώτη έκδοση του Pure Instinct με την οικογένια κλεισμένη σε κλουβί.
Το "ηθικό" Love at First Sting

Η εκπληκτική δουλειά που έκανε το Kochlowski Graphic Design απορρίφθηκε από τα Wal-Mart στην Αμερική και η Polygram το κυκλοφόρησε βάζοντας εξώφυλλο τη φωτογραφία του εσώφυλλου!  

Τα δύο εξώφυλλα Lovedive

Η πρώτη έκδοση του 1972.
H πρώτη έκδοση του Taken by Force
Η έκδοση της Karussell 1992.
  
Η έκδοση της Brain του 1982
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου