ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ROLLING STONES ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Οι Rolling Stones θα πραγματοποιήσουν την πρώτη στην ιστορία τους εμφάνιση στην Κούβα σε μια υπαίθρια συναυλία με δωρεάν είσοδο. Οι μεγάλοι του rock θα παίξουν την 25η Μαρτίου στην Αβάνα, σε μια συναυλία που δεν είχε προγραμματιστεί στην «Latina Ole» που πραγματοποιούνη στη Ν. Αμερική επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 17η Μαρτίου στην πόλη του Μεξικού. «Έχουμε εμφανιστεί σε πολλές ιδιαίτερες περιοχές κατά τη διάρκεια της μακράς μας καριέρας, όμως αυτό το σόου στην Αβάνα θα είναι ορόσημο για εμάς, όπως ελπίζουμε και για τους φίλους μας στην Κούβα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συγκροτήματος.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ciudad Deportiva και θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματιστεί για την 21η και 22α Μαρτίου.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Mick Jagger είχε επισκεφθεί στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου την Κούβα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε παρακολουθήσει μια συναυλία Τίμπα (μουσικό είδος που συγγενεύει με τη σάλσα) του συγκροτήματος bamboleo σε μία αίθουσα στο δυτικό τμήμα της Αβάνας.
Μετά την επανάσταση του 1959, η μουσική ροκ, που θεωρήθηκε ως ένα όπλο του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού» είχε απαγορευτεί για πάρα πολλά χρόνια στην Κούβα προτού σταδιακά γίνει ανεκτή μέχρι την προηγούμενη δεκαετία όταν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την μετέδιδαν κατά κόρον.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου