STAIRWAY TO THE STARS (8/2/16)

• Τρεις συναυλίες ακύρωσαν οι Black Sabbath, με τελευταία αυτή του Βανκούβερ, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο Ozzy με την ιγμορίτιδα. Οι διοργανωτές αναμένονται και για τις τρεις συναυλίες να ανακοινώσουν νέες ημερομηνίες.  που τον ταλαιπωρεί. Το συγκρότημα υποχρεώθηκε να ακυρώσει τη συναυλία στο Rexall Place στο Edmonton, στην Αλμπέρτα του Καναδά, μόλις δύο ώρες προτού το sold-out tour του “The End” ξεκινήσει. Επίσης ακυρώθηκε και η συναυλία της πρώτης Φεβρουαρίου στο Κάλγκαρυ. Το πρώτο μέρος της αμερικανικής περιοδείας του “The End”, θα τελειώσει στις 27 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, ενώ τον Απρίλιο θα παίξουν σε Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία για να κλείσουν σε καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης το καλοκαίρι. Το άλμπουμ των Gojira, "From Mars To Sirius" θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου σε περιορισμένη box set επετειακή έκδοση. Η καινούργια έκδοση του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2006 περιέχει το άλμπουμ σε κασέτα!), τέσσερα ακυκλοφόρητα σκίτσα που προοριζόντουσαν για εξώφυλλο φτιαγμένα από τον τραγουδιστή  Joe Duplantier, σημαία με ένα από τα παραπάνω σκίτσα και πένα κιθάρας. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το τελευταίο άλμπουμ των Gojira είναι το "L'Enfant Sauvage"και το συγκρότημα αναμένεται φέτος την άνοιξη να κυκλοφορήσει την καινούργια δουλειά του.
• Έληξε η ψηφοφορία σχετικά με το αν θα αγοράζατε, έστω συλλεκτικά, σε κασέτα το νέο άλμπουμ  του αγαπημένου συγκροτήματός σας. Πρώτη επιλογή ήλθε «Ναι, κι ας μην την ακούσω» με 44%, δεύτερη «Τι θυμήθηκες τώρα» με 28%, Τρίτη «όχι βέβαια» με 26% και τελευταία με 1% «Κασέτα, τι είναι αυτό;”
• Σοβαρό πρόβλημα τις φωνητικές του χορδές αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής των Def Leppard, Joe Elliott και το συγκρότημα αναγκάστηκε να διακόψει την περιοδεία του στην Αμερική με Styx και Tesla (σ.σ.πω πω να τους βλέπαμε). Ο Elliott επισκέφτηκε 2 γιατρούς κι ο μεν πρώτος του είπε να συνεχίσει την περιοδεία, ο δε δεύτερος  και μάλλον πιο σοβαρός, τον εξέτασε με μικροκάμερα και διέγνωσε μια φωνητική χορδή σε κακή κατάσταση. Το καλό είναι ότι δεν θα υποβληθεί σε εγχείρηση αλλά σε 10ημερη αφωνία με αγωγή ...και βλέπουμε.
• Στο Νο2 του γερμανικού chart μπήκε το καινούργιο άλμπουμ των Avantasia, “Ghostlights".
• Οι δύο πρώην Sepultura, τα αδέλφια Max και Igor Cavalera, θα γιορτάσουν τα 20α γενέθλια του άλμπουμ τους Roots(!), παίζοντας ολόκληρο το άλμπουμ  στην ερχόμενη αμερικάνικη περιοδεία τους. Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει το 1996 αλλά μόλις το 2005 κέρδισε χρυσό δίσκο ξεπερνώντας τα 5000.000 αντίτυπα στην Αμερική
• Έφυγε σε ηλικία 74 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα ο Dan Hicks, κιθαρίστας του bluegrass και swing συγκροτήματος των Hot Licks.
• Οι Hollywood Vampires θα παίξουν στη φετινή βραδιά των Βραβείων Grammy και θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Lemmy. Οι Alice Cooper, Johnny Depp, Duff McKagan και Joe Perry (διάβασε εδώ κι εδώ για τους Hollywood Vampires), ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ποιο κομμάτι θα αφιερώσουν στη μνήμη του Αρχηγού.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου