ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ FREDDIE MERCURY

Εμφανώς καταβεβλημένος ο Mercury
Η εμφάνιση του Freddie Mercury με τα άλλα μέλη των Queene στην τελετή των 11ων Brit Awards στις 18 Φεβρουαρίου 1990, (πριν 25 χρόνια ακριβώς) ήταν η τελευταία επίσημη εμφάνιση του τραγουδιστή που ήδη είχε αρχίσει να καταβάλλεται από το AIDS. Η εφημερίδα Sun είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που ανέφερε ότι έχει κάνει τεστ για HIV/AIDS, ρεπορτάζ που διέψευσε ο καλλιτέχνης. Όμως με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια κατάπτωσής του είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά για αυτό είχε περιορίσει και της δημόσιες εμφανίσεις του. Το άλμπουμ Innuendo ήταν το τελευταίο που ηχογράφησε εν ζωή ενώ ακολούθησε το Made in Heaven με ηχογραφήσεις που είχαν γίνει πριν το θάνατο του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο video του τραγουδιού "These are the days of our lives", η συμμετοχή του είναι πολύ μικρή (κινηματογραφήθηκε το Μάιο του 1991)
Την πρώτη διάγνωση ότι έχει Aids την πήρε την άνοιξη του 1987 και το μόνο σημάδι που υπήρξε είναι ότι το συγκρότημα αραίωσε τις Live εμφανίσεις του. "Δεν γνωρίζαμε τι γινόταν ακριβώς" λέει ο Brian May. "Διαισθανόμαστε ότι η υγεία του είχε σοβαρό πρόβλημα, αλλά μεταξύ μας υπήρχε συμφωνία (!) να μην μιλάμε για τέτοια προσωπικά πράγματα κι αυτό επειδή το ήθελε ο ίδιος". Το Φεβρουάριο του 1990 οι Queen με τον Freddie Mercury πραγματοποίησαν την τελευταία δημόσια εμφάνιση στα Brit Awards όταν τιμήθηκαν με το βραβείο Outstanding Contribution to British Music κι ενώ ήδη δουλεύανε το Innuendo.

Το βραβείο παρέλαβε ο Brian May, ο οποίος μάλιστα μίλησε ευχαριστώντας την επιτροπή για την τιμή που τους έκαναν. Όσο πέρναγαν οι ημέρες τόσο τα δημοσιεύματα τον έφερναν να πάσχει από Aids και τελικά μια ημέρα πριν πεθάνει, «εβγαλε» ανακοίνωση που το επιβεβαίωσε. Πέθανε στο σπίτι του στο Kensington, το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου 1991, 24 ώρες μετά την έκδοση της ανακοίνωσης του. Ήταν 45 ετών και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν σαν αιτία θανάτου αναφέρει βρογχική πνευμονία που προήλθε από το AIDS. Το θάνατό του γνωστοπόιησε στους γονείς του και στην αδελφή του ο φίλος του  Dave Clark (των Dave Clark Five) και το γεγονός έγινε αμέσως γνωστό. Η κηδεία του έγινε με Ζωροάστρη ιερέα με την παρουσία  της οικογένεια του, 35 φίλων του και των μελών των Queen
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
19/2/16
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου