ΟΙ BARB WIRE DOLLS LIVE ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Οι Barb Wire Dolls είναι η πιο ζωτικής σημασία νέα μπάντα στο γενικότερο κίνημα της pop μουσικής του σήμερα, αντιπροσωπεύοντας οτιδήποτε σχετικό με το punk rock. Έχοντας τις ρίζες της ιστορίας τους σε μία καλλιτεχνική κοινότητα της Κρήτης, η μπάντα πούλησε όλη της την περιουσία και έφυγε από την Ελλάδα που είχε μόλις ξεκινήσει η οικονομική κρίση, το 2010, καταλήγοντας στο Los Angeles της California, με αφορμή την πρόσκληση του θρυλικού DJ του ραδιοφωνικού σταθμού KROQ, Rodney Bingenheimer. Λίγο μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, οι Barb Wire Dolls αμέσως ξεπούλησαν τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας τους στο Roxy Theatre του Hollywood, λίγο πριν ξεκινήσουν να... καταστρέφουν αυτιά και καρδιές σε 700 διαφορετικές σκηνές, κατά μήκος και πλάτους 22 χωρών. Το πολιτιστικό και μουσικό υπόβαθρο της μπάντας δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο, ενώ δύσκολα θα βρεις ζωντανή εμφάνιση που να ξεπερνάει σε ενέργεια τη δική τους.

Με τραγουδίστρια και fashion icon την Isis Queen, οι Barb Wire Dolls παντρεύουν με έξυπνο τρόπο πολλές υποκατηγορίες του punk, grunge και metal ήχου, χρησιμοποιούν και reggae στοιχεία, παράγοντας τελικά ένα αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό, που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη σημερινή πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας που έχει τη βάση της στην αντιγραφή ή τον υπερχρωματισμό. Τα εκρηκτικά παιξίματα των οργάνων, φέρνουν στον ήχο της μπάντας φρεσκάδα, αισιοδοξία και αποπνέουν μία όμορφη επικινδυνότητα, με υπευθύνους αυτών τον πρώην επαγγελματία surfer και skateboarder Pyn Doll στη κιθάρα, τον Krash Doll στα ντραμς και την JJ στο μπάσο.Η Washington Times έγραψε για αυτούς “Αν είστε θυμωμένοι που χάσατε τους Sex Pistols και τους Black Flag, επειδή είσασταν μόνο ενός έτους ή –ακόμη χειρότερα- δεν είχατε καν γεννηθεί, εδώ έχετε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία από τις καλύτερες μπάντες του σήμερα, σε αυτό το μουσικό στυλ. Από τη μουσική τους, μέχρι και το attitude, οι Barb Wire Dolls ενσαρκώνουν το πνεύμα της punk σκηνής των late 70’s.”Στα τέλη του 2012, η μπάντα «αποβιβάστηκε» στο studio του guru της ηχοληψίας και του ροκ θορύβου, παραγωγού των Nirvana, Steve Albini, στον οποίον και ανέθεσε την παραγωγή του ντεμπούτο LP “Slit”, όπου πραγματοποιήθηκε μέσα σε δύο μόλις μέρες. Λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και φτάνοντας στο σημείο να συγκριθεί με δουλειές των Nirvana, Blondie και The Ramones, το “Slit” και το αναρριχώμενο στα chart, lead single “Revolution” προήγαγαν την μπάντα σε festival headliner status (ακολούθησαν εμφανίσεις σε festivals σε 12 διαφορετικές χώρες), ενώ αργότερα την τοποθέτησαν στα εξώφυλλα 13 διαφορετικών περιοδικών. Το “Slit” έγινε δεκτό ως “το καλύτερο punk album από την εποχή του ‘Bleach’ των Nirvana, από το Music & Riot magazine, ενώ έλαβε και πολλές ακόμη διθυραμβικές κριτικές. Μέσα στις πολυάριθμες συναυλιακές εμφανίσεις τους, οι Barb Wire Dolls έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των GBH, Mike Watt, Sham69, Discharge, Cockney Rejects, Murder Junkies, CJ Ramone, 999, Status Quo, Mushroomhead και Candlebox, ενώ έχουν περιοδεύσει ως main supports μαζί με τους Jello Biafra, NOFX, Descendents, Bouncing Souls και Steel Panther. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει πολλά 7’’ singles βινυλίου (ανάμεσα στα οποία και ένα με τους OFF!), ενώ πέντε βιβλία έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τους ίδιους και την ιστορία τους.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, θα βρίσκονται στο Memphis Rock Bar της Πάτρας, στις 23 Δεκεμβρίου στο Death Disco στην Αθήνα και στις 26 Δεκεμβρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκηα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι 90’s influenced grunge rockers Sun, Rain in Life.

***

LINKS:
•    Event page: www.facebook.com/events/1701511266749246
•    Barb Wire Dolls: www.barbwiredolls.com | www.facebook.com/barbwiredolls
•    Sun, Rain in Life: www.sunraininlife.com | www.facebook.com/sunraininlife
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου