STAIRWAY TO THE STARS (25/11/15)

• Τη θέση του ντράμερ στους Journey πήρε ένας παλιός γνώριμος του συγκροτήματος, ο πρώην ντράμερ τους Steve Smith που ήταν στο συγκρότημα από το 1978 έως το 1985 από το 1995 έως το 1998 και ξανά από φέτος αντικαθιστώντας τον Deen Castronovo. Έτσι η σημερινή σύνθεση των Journey είναι Neal Schon κιθάρα, Ross Valory μπάσο, Jonathan Cain πλήκτρα, Arnel Pineda τραγούδι και Steve Smith ντραμς. Παράλληλα με την ανακοίνωση του Smith, ανακοινώθηκε η αμερικάνικη με Doobie Brothers special guest τον Dave Mason. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 12 Μαΐου από το Irvine της Καλιφόρνια και θα τελειώσει στις 30 Αυγούστου στο Chula Vista επίσης της Καλιφόρνια.
• 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του David Lee Roth, Eat ‘them and Smile (1986), τρεις από τους μουσικούς (σ.σ. μουσικάρες) που τον συνόδευσαν, οι κ.κ. Steve Va κιθάρα, Billy Sheehan μπάσο και Gregg Bissonette ντραμς θα ξαναπαίξουν μαζί Live στο club Lucky Strike Live Hollywood του Los Angeles με τραγουδιστή τον Ralph Saenz των  Steel Panther στη θέση του David Lee Roth! Πραγματικά μια νύχτα να θυμάσαι!!!
• Παρουσιάζοντας το καινούργιο άλμπουμ των Danzig με τις διασκευές, ο Glenn Danzig είπε ότι καινούργιο υλικό ενδέχεται να παρουσιάσει το συγκρότημα μέσα στην καινούργια χρονιά. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο studio άλμπουμ τους ήταν το DethRed Sabaoth(2010).
• Κι ενώ το καινούργιο άλμπουμ των Avantasia θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου (διάβασε εδώ), ο Tobias Sammet θα κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα, στις 11 Δεκεμβρίου, το πρώτο ψηφιακό single με τίτλο "Mystery Of A Blood Red Rose". Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το καινούργιο άλμπουμ των Avantasia τιτλοφορείται "Ghostlights" και η παραγωγή του ανήκει στους Tobias Sammet και Sascha Paeth. Αξίζει να διαβάσετε τι δήλωσε ο Sammet για το "Mystery Of A Blood Red Rose». "'Όταν έγραφα το Mystery Of A Blood Red Rose' είχα στο μυαλό μου τον Meat Loaf για να το τραγουδήσει, αλλά δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε και το τραγούδι έμεινε. Η χορωδία χρειάστηκε 40 ώρες στο studio για να βγάλει το αποτέλεσμα και τον ήχο που ήθελα, αλλά νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα με δικαιώνει».
•  Το "The Gypsy" επέλεξε ο David Coverdale για να παρουσιάσει σαν video, από το καινούργιο άλμπουμ των Whitesnake, "The Purple Album".


• Αναμενόμενη ήταν η ψηλή θέση στο αμερικάνικο chart του Billboard για το νέο άλμπουμ των Trans Siberian Orchestra. Και ίσως το Νο 7 και τα 45.000 αντίτυπα να είναι λίγα, αν τις επόμενες εβδομάδες οι fans κινητοποιηθούν και αγοράσουν μαζικά το άλμπουμ "Letters From The Labyrinth" που διαδέχεται το EP Dreams of Fireflies(2012), έχει στίχους με σύγχρονα κοινωνικά θέματα (Bulling, το τοίχος του Βερολίνου, αλλά και παιχνίδια τραπεζών).
• Gus G παρουσίασε ακόμα ένα video με τραγούδι του από το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, "Brand New Revolution». Πρόκειται για το What Lies Below που ερμηνεύει η Elize Ryd των Amaranthe.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου