ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ TORONTO;

….Για ένα και μόνο λόγο: Για το τραγούδι “What about love’ που έγραψαν και ερμήνευσαν το 1983 αλλά δεν το συμπεριέλαβαν σε κανένα άλμπουμ τους, γιατί δεν το …πίστευαν. Το  1985 το ερμήνευσαν οι Heart και το πήγαν στο Νο 10 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων και φυσικά το έκαναν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους!!!
Η μικρή ιστορία του Toronto, ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 70 όταν σχηματίστηκαν, που άλλου, στο Τορόντο του Καναδά.  Η εκκίνηση του συγκροτήματος έγινε όταν η τραγουδίστρια Annie "Holly" Woods συναντήθηκε με τον κιθαρίστα  Brian Allen. Στην παρέα του προστέθηκαν η τραγουδίστρια/κιθαρίστρια Sheron Alton, ο οργανίστας Scott Kreyer, ο μπασίστας Nick Costello, κι ο ντράμερ Jimmy Fox. Το 1980 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Lookin' for Trouble, το 1981 το δεύτερο με τίτλο Head On που δεν έκαναν παρά μικρή επιτυχία, κι αυτή στον Καναδά.

Η κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο Get It on Credit (1982) τους κάνει γνωστούς κι αυτό  χάρη στο τραγούδι "Your Daddy Don't Know" που ως σήμερα παραμένει το πιο γνωστό τραγούδι τους. Ο ήχος τους είναι πολύ κοντά σε αυτόν των Heart ενώ από το 1984 και μετά το συγκρότημα γνώρισε πολλές προσθήκες-αφαιρέσεις μελών ενώ άλλαξε κι όνομα σε Holly Woods and Toronto. Το 1985 διαλύθηκαν και έμειναν στην ισηγορία για το συγκρότημα που ηχογράφησε το "What About Love" αλλά δεν το πίστεψε και έχασε την ευκαιρία της ζωής του. Αν ακούσατε το audio πιο πάνω, θα διαπιστώσατε ότι η ερμηνέια της Holly Wood αλλά γενικά η εκτέλεση του κομματιού είναι πολύ καλή, οπότε είναι απορίας άξιο πως τοίδιο το συγκρότημα το απέρριψε.  
ΠΩΣ ΤΟ “WHAT ABOUT LOVE” ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΥΣ HEART
Το τραγούδι είναι σύνθεση των Sheron Alton και Brian Allen που ήταν μέλη των Toronto και του γνωστού συνεργάτη του Bryan Adams, Jim Vallance που δεν ήταν μέλος των Toronto, αλλά στο συγκεκριμένο τραγούδι έπαιζε ντραμς. Το ηχογράφησαν το 1983 για να το συμπεριλάβουν στο τρίτο άλμπουμ τους Get It on Credit. Όταν το άκουσαν τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, δεν συμφώνησαν ότι το κομμάτι ήταν καλό και μπορούσε να μπει στο άλμπουμ κι έτσι έμεινε έξω.  Το 1985 ο εκδότης πνευματικών δικαιωμάτων Michael McCarty είδε ότι είχε τα δικαιώματα και το πρότεινε στις Heart που το ηχογράφησαν και το  συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ τους Heart (19850 που σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή τους. Για την ιστορία, οι Heart πήγαν το τραγούδι στο Νο 10 του αμερικάνικου chart. H ηχογράφηση των Toronto δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα άλμπουμ τους(!) παρά μόνο στο The Greatest Hits, αλλά και σαν bonus στις επανεκδόσεις των cd τους.

ΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ
Τα 4 άλμπουμ τους γνώρισαν σχετική επιτυχία μόνο στον Καναδά. Ο ήχος τους αρέσει στους φίλους του σύγχρονου A.O.R που ψάχνουν παλιέςκυκλοφορίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Looking for Trouble (1980)
Get It on Credit (1982)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ


9/9/19
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. θυμαμαι αλλα 2 τεμαχια που ειπαν οι Heart σαν 'δευτερη ' η τριτη εκτελεση , τα Alone και Wild child . Το μεν πρωτο απο τους i-ten ,που ηταν οι original συνθετες του κομματιου και το δευτερο απο τους Romeos daughter , μια εκτελεση μαλλον υποτονικη .Και τα 2 θεωρω τα απογειωσαν και πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως με τετοια φωναρα που εχει η Ann Wilson ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή