ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΙ PAVLOV’S DOG ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έρχονται στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ιστορικό Κύτταρο στην Αθήνα, και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη.
Εάν μια μπάντα δικαιούται τον τίτλο της «μοναδικής», τότε δικαιωματικά ανήκει στο φαινόμενο Pavlov's Dog από της ΗΠΑ. Όταν οι Pavlov’s Dog υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την ABC το '74 για το εξωφρενικό για την εποχή ποσό των 650.000 δολαρίων, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ανερχόμενη μπάντα στον κόσμο. Το ντεμπούτο τους "Pampered Menial" ψηφίστηκε από το Mojo Magazine στις Top-30 πιο σημαντικές Prog-Rock κυκλοφορίες όλων των εποχών. Η μοναδική φωνή και παθιασμένη ερμηνεία του David Surkamp όμως αποδείχτηκε πολύ ιδιαίτερη για το mainstream ραδιόφωνο της εποχής με συνέπεια τη διάλυση της μπάντας το 1977.
Μετά από σχεδόν 30 χρόνια και φήμες για τον θάνατο του David Surkamp, οι Pavlov's Dog επανασυνδέθηκαν το 2004 για ένα επετειακό live το οποίο και μετάδωσε ζωντανά η Microsoft. Έπειτα από την τρομερή ανταπόκριση και ενθουσιασμό με τον οποίο οι οπαδοί υποδέχτηκαν τα νέα, ο David Surkamp αποφάσισε να επαναδραστηριοποιήσει την μπάντα. Το 2010 κυκλοφόρησαν το "Echo & Boo" που έλαβε διεθνή αναγνώριση και το 2016 ένα διπλό live CD/DVD με τίτλο "House Broken".
Το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο "Prodigal Dreamer" κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του '18 και ήδη ψηφίστηκε ως το καλύτερο αλμπουμ του μήνα και ως μία από της καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς από το Eclipsed Magazine (Germany) ενώ πήρε το βραβείο "Hall Of Fame Award" από το Breakout Magazine.
Έρχονται στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ιστορικό Κύτταρο στην Αθήνα, και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη.
Τη συναυλία ανοίγουν οι Before Sunday, μια μπάντα με δυναμικό, αυθεντικό και ‘ανεπιτήδευτο’ ύφος. Ο ήχος τους κινείται, μεταξύ άλλων, ανάμεσα στο pop, το rock, το funk και το alternative,και αποκαλύπτει μια μάλλον εκλεκτική διάθεση στον στίχο και τη μουσική, η οποία κινεί άμεσα το ενδιαφέρον του ακροατή.
Το συγκρότημα έχει έδρα το Λονδίνο και η τελευταία χρονιά ήταν παραπάνω από πλήρης, με ζωντανές εμφανίσεις, δημιουργία video και σύνθεση νέων κομματιών.Αυτό το διάστημα η μπάντα βρίσκεται στο στούντιο και ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις για πρώτο της άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019.Οι Before Sunday πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ‘φορτισμένο’ και έντονα συναισθηματικό single“Obsessions”,με επιρροές από τη Sia και τους Radiohead ενώ προηγήθηκε η κυκλοφορία του ρυθμικού και γεμάτου ενέργεια“No Destination”, με αναφορές στην indie-rock και ‘πινελιές’ απο blues και R&B.
Τον Μάρτιο 2018 οι Before Sunday κατέκτησαν τη 2η θέση στον διαγωνισμό “Soundwaves” και πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία στην O2 Islington του Λονδίνου με μεγάλη επιτυχία, όπου και επέστρεψαν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ως special guests του διαγωνισμού.
Ήδη, το “No Destination”έχει διακριθεί με μια θέση ανάμεσα στα 20 καλύτερα ροκ τραγούδια του UK Songwriting Contest, ενώ το “Obsessions” έχει ξεχωρίσει στη βρετανική σκηνή λαμβάνοντας το 'Special Mention' award top 50 songs, ενώ έχουν κερδίσει και το ραδιοφωνικό κοινό, κατέχοντας σταθερά τις πρώτες θέσεις στην προτίμηση των ακροατών του αμερικανικού MBGRadio.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω Viva στα 20€ (περιορισμένα early bird), εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη πουληθεί!
Αθηνα: https://www.viva.gr/tickets/music/kyttaro-live/pavlovs-dog/
Θεσσαλονίκη: https://www.viva.gr/tickets/music/eightball/pavlovs-dog/
Το επόμενο στάδιο της online και φυσικής προπώλησης (Αθηνα: Eat Metal, Sirens Records, Metal Era, No Remorse και Θεσσαλονικη: Steel Gallery, Eightball Club, Nephilim, Alone Records, Stones Rock Bar) στα 23€ αναμένεται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου.
FACEBOOK EVENTS:
ΑΘΗΝΑ: https://www.facebook.com/events/2502508329820749/
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: https://www.facebook.com/events/780912452258198/
5/2/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου