ROCK INCIDENT 42: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TWISTED SISTER

Το σημερινό Rock Incident μάς μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω, πριν οι Twisted Sister γίνουν γνωστοί και πριν κάνουν επιτυχία. Ξεκίνησαν την πορεία τους  από τη Νέα Υόρκη το 1972 και το 1976 ο Dee Snider έγινε ο τραγουδιστής τους. Ένα χρόνο αργότερα κατάφεραν να νοικιάσουν ένα σπίτι στο Long Island, την περιοχή που ήταν η βάση τους εκείνη την εποχή. «Ήταν ένα υπέροχο σπίτι. Είχαμε μια πισίνα, μπάρμπεκιου, τζάκι, κεντρικό κλιματισμό… Ζούσαμε πέντε άτομα εκεί μέσα και έτσι μπορούσαμε να το πληρώνουμε. Είχε ο καθένας το δικό του δωμάτιο. Ήμασταν εγώ, ο Dee, o Jay Jay, o παλιός μας ντράμερ Tony Petri και ο Don, ένας φίλος μας. Πιστέψτε με, το σπίτι αυτό έγινε λίγο … περίεργο. Όλη την ώρα υπήρχαν παράπονα. Όποιος μαγείρευε παρατούσε τα πιάτα, που στοιβάζονταν σε σωρούς», θυμάται ο κιθαρίστας του γκρουπ Eddie Ojeda.

Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.
Όπως ήταν φυσικό δεν άργησαν να εμφανιστούν  μυρμήγκια και κατσαρίδες, τα οποία δεν ήταν τα μόνα … ζώα του σπιτιού. Σύμφωνα με τον Ojeda: «Α, ζώα; Ήταν όλα στο δωμάτιο του Dee. Άνοιγες την πόρτα και ήταν σαν να έβλεπες ταινία του Ταρζάν. Είχε μια νυφίτσα, μια γάτα, ένα φίδι (που ήταν ένας τεράστιος βόας) και ποντίκια για να ταΐζει το φίδι. Το δωμάτιο έμοιαζε με ζούγκλα. Η νυφίτσα ήταν πολύ άγρια και δεν δίσταζε να επιτεθεί στον Dee. Μάλιστα είχε κάνει κατάληψη στο μπάνιο (μετά από κλήρωση ο Dee είχε εγκατασταθεί στη μεγαλύτερη κρεβατοκάμαρα, η οποία είχε ξεχωριστό λουτρό). Πριν από κάθε συναυλία, που έπρεπε να κάνουμε ένα ντους, αναγκαζόμασταν να βολευτούμε με ένα λουτρό, γιατί η νυφίτσα ήταν βίαιη και κανείς δεν τολμούσε να την πλησιάσει. Έπειτα ήταν κι ο βόας (ο Dee είχε πάρει την ιδέα από τον Alice Cooper και κάποιες φορές τον εμφάνιζε στην σκηνή). Ο ντράμερ μας τον φοβόταν θανάσιμα. Έβλεπε στον ύπνο του ότι ο βόας ξεγλιστρούσε και τον έτρωγε. Βέβαια ποτέ δεν συνέβη κάτι. Όσο για τα ποντίκια, τα είχε για τροφή, πράγμα αρκετά βάρβαρο, γιατί ο Dee τα μεγάλωνε κι όταν γίνονταν μεγάλοι αρουραίοι τα έριχνε στο φίδι. Εκείνο τους κατάπινε αμέσως. Μερικοί από τους αρουραίους τριγύριζαν στο σπίτι, αφού το είχαν σκάσει».
 Όμως δεν ήταν μόνο ο Dee. Ο κιθαρίστας Jay Jay French είχε τις δικές του ιδιοτροπίες. Τον αποκαλούσαν Mr. Freeze γιατί του άρεσε πολύ να χρησιμοποιεί τον κλιματισμό. «Μερικές φορές, πριν μπούμε στο δωμάτιό του, φορούσαμε το παλτό μας γιατί εκεί μέσα πάγωνε ακόμη και η αναπνοή μας. Αντιμετωπίζαμε αυτές τις καταστάσεις με πολύ χιούμορ. Αυτό μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να μείνουμε ενωμένοι.» θυμάται ο Ojeda.
Οι Twisted Sister έμειναν έναν χρόνο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. 
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ    18/9/18/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου