AEROSMITH –WALK THIS WAY ΜΕ ΑΡΩΜΑ MEL BROOKS KAI MARTY FELDMAN!

Tο άλμπουμ Toys in the Attic ήταν το τρίτο στην μεγάλη δισκογραφία των Aerosmith και στην ουσία ήταν το άλμπουμ που  τους καθιέρωσε όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έβγαλε τρία singles, τα “Sweet Emotion”, “You see me crying/Toys in the attic” και “Walk this way” (No 7 Αμερική). Την ιστορία του τελευταίου θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν.
Το τραγούδι είναι σύνθεση του κιθαρίστα Joe Perry και του τραγουδιστή Steven Tyler και οι ιστορίες τόσο της σύνθεσης όσο και των στίχων είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Κατ’ αρχάς ο βασικός ρυθμός βασίστηκε στο τραγούδι των Meters (σ.σ. αμερικάνικο funk συγκρότημα της δεκαετίας του 60) και στην επιτυχία τους “Cissy Strut”. Όταν ο Perry άρχισε να παίζει το ρυθμό με τη βοήθεια του ντράμερ Joey Kramer, o Steven Tyler άρχισε να το τραγουδά χωρίς στίχους, λέγοντας λέξεις χωρίς νόημα για να καταλήξουν σε ένα βασικό θέμα. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του άλμπουμ, ο Tyler με τον παραγωγό Jack Douglas πήγαν σινεμά για να δουν την ταινία του Mel Brooks “Young Frankenstein” με τους Gene Wilder και Martyn Feldman. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, γέλαγαν με τη σκηνή όπου οι Feldman λέει στον Wilder, »Walk this way” για να τον ακολουθήσει και προχωράει κουτσένοντας. Τότε ο Douglas του πρότεινε να βάλει για τίτλο στο κομμάτι που δούλευε με τον Perry, το Walk this way και το ίδιο βράδυ ο Tyler έγραψε τους στίχους. Το πρωϊ πήγε στο studioγια να τους τραγουδήσει αλλά τους ξέχασε στο ταξί. Το κακό δεν τελείωσε εκεί για τον τραγουδιστή των Aerosmith αφού κανείς δεν τον πίστεψε ότι είχε γράψει στίχους κι έτσι θυμωμένος πήρε ένα κασετόφωνο, 2 μολύβια αλλά ξέχασε να πάρει χαρτί να γράφει. Πήγε στην πίσω σκάλα του studio και άρχισε να γράφει τους στίχους στα σκαλοπάτια και στον τοίχο και μόλις τελείωσε φώναξε τον Perry να τους διαβάσει. Του άρεσαν και τους κράτησαν για το τραγούδι. Σύμφωνα με την παράδοση των blues, ο Τyler προτιμά στίχους με διπλό νόημα . Έτσι εκτός από την εκδοχή της ταινίας Young Frankenstein, υπάρχει κι η εκδοχή ότι οι στίχοι μιλούν για ένα γυμνασιόπαιδο που χάνει την παρθενία του στο χορό του σχολείου. Η έμφαση δίνεται με την επανάληψη της έκφρασης Walk this Way, Talk this Wayμε τον Tyler στα live να τραγουδά την πρώτη ατάκα (Walk this way) και τη δεύτερη (Talk this Way).
TRIVIA
  • Το 1985 κι ενώ οι Aerosmith βρισκόντουσαν στο ναδίρ της καριέρας τους, κυρίως λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τα ναρκωτικά, οι Run-D.M.C το διασκεύασαν με τη συμμετοχή των Tyler και Perry στο video ξανακάνοντας το μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο(Νο 4 Αμερική, Νο 8 Μ.Βρετανία). Το κομμάτι το συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ τους Raising Hell.Οι Run-D.M.Cδεν ήξεραν καν ποιοι ήταν οι Aerosmith και την ιδέα της διασκευής είχε ο παραγωγός τους Rick Rubin!
  • Οι πωλήσεις του άλμπουμ Toys in the Attic μόνο στην Αμερική ξεπέρασαν τα 8.000.000 αντίτυπα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου