BABE RUTH; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Το 1972 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των άγγλων Babe Ruth με τίτλο First Base (No 178 Αμερική) κι όλοι τους θεωρήσαμε αμερικάνους. Το όνομα, ο τίτλος, το μουσικός ύφος, όλα συνέτειναν στην αμερικάνικη προέλευση του συγκροτήματος. Από το Hatfield του Hertfordshire κατάγονται οι Babe Ruth που πήραν το όνομά τους από έναν αμερικάνο παίκτη – μύθο του Base Ball, τον Babe Ruth, γι' αυτό κι επέλεξαν για τίτλο το First Base!
    Κινητήριος δύναμη του συγκροτήματος η εκπληκτική φωνή της Janita Haan, που ντύνει όλα τα τραγούδια τους, αλλά κι η κιθάρα του Alan Shacklock που έμεινε στο συγκρότημα έως το 1975 κι αντικαταστάθηκε από τον Bernie Marsden (πρώην Wild Turkey και μετέπειτα Alaska και Whitesnake).
    Αν και το «Mexican» είναι η μεγάλη κι αναγνωρίσιμη επιτυχία τους, πρώτη επιτυχία τους ήταν το single "Wells Fargo" που βοήθησε το συγκρότημα να κερδίσει χρυσό δίσκο στον Καναδά, όπου ήταν πολύ δημοφιλείς. To "Wells Fargo" δεν συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ βινυλίου First Base, παρά μόνο στην cd έκδοσή του. Παρ' όλη την προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία του «Mexican» στα επόμενα άλμπουμ τους, ούτε στο Amar Caballero (1973) που είχε πολλά country/western στοιχεία.  
    Το συγκρότημα ηχογράφησε συνολικά 6 άλμπουμ , με πιο πρόσφατο το Qué Passa, 2007. Τα τελευταία χρόνια έχουν επανασυσταθεί, με την  Janita Haan (τώρα πια παρουσιάζεται με τα όνομα Janita Haan Morris) και τον Alan Shacklock στη σύνθεσή τους και παίζουν σε φεστιβάλ.
TRIVIA   
Το 1992 βγήκε στους κινηματόγραφους η ταινία "The Babe" και αναφέρεται στη ζωή του Babe Ruth με πρωταγωνιστή τον John Goodman.

Η αφίσα της ταινίας
Το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ τους

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου