O DAVID COVERDALE ΓΙΑ ΤΟΝ JIMMY PAGE ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ WHITESNAKE

Σε συνέντευξή του στο Sweden Rock Magazine, ο τραγουδιστής των Whitesnake, David Coverdale, αναφέρθηκε στον φίλο του και συνεργάτη του Jimmy Page. Ο βασικός λόγος της αναφοράς του ήταν το γεγονός ότι ο Coverdale βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής από το αρχείο των Whitesnake , υλικού για την επανακυκλοφορία των άλμπουμ που κυκλοφόρησαν έως και το τέλος της δεκαετίας του ’80 και την ίδια δουλειά έκανε πριν λίγα χρόνια κι ο Jimmy Page για τους Led Zeppelin.
“Το πιο λυπηρό πράγμα για εμένα πολύ αγαπητέ (σ.μ. είπε τρεις φορές τη λέξη dear!) Jimmy Page, είναι ότι ο λόγος που έψαξες τόσα βαθιά στα αρχεία των Led Zeppelin, είναι γιατί δεν μπορείτε να ξαναβρεθείτε κι οι 3 μαζί να περιοδεύσετε και να ηχογραφήσετε».
Όπως είπε, η μεγάλη διαφορά μεταξύ του ιδίου και του Page, είναι ότι ο ίδιος (δηλ ο  Coverdale) έχει το μωρό του, τους Whitesnake και μπορεί να ηχογραφήσει καινούργια μουσική και να περιοδεύει! Και συνέχισε: “Πριν λίγα χρόνια του συνέστησα να κάνει αυτό που έκανε ο Carlos Santana με το άλμπουμ Supernatural, δηλ. να συγκεντρώσει μια ομάδα μουσικών και τραγουδιστών και να ηχογραφήσει καινούργιο υλικό. Του είπα ότι εγώ θα του δώσω κομμάτια αν χρειαστεί και θα τραγουδήσω στο δίσκο του. Πραγματικά με στενοχωρεί που ένας τόσο μεγάλος μουσικός περιμένει τους άλλους αν θα αποφασίσουν να κάνουν κάτι».
Ο David Coverdale ετοιμάζει καινούργιες, πλούσιες επανεκδόσεις των άλμπουμ του Slide It In, Whitesnake και Slip of the Tongue (τα δύο πρώτα έχουν επανακυκλοφορήσει σε remastered εκδόσεις  με bonus υλικό) κι η καινούργια επανέκδοση θα συνδυαστεί με επετειακή κυκλοφορία και θα έχει πολλά demos και σπάνιο αρχειακό υλικό, με εναλλακτικές ηχογραφήσεις, σε φωνητικά αλλά και κιθαριστικά solos. «Νιώθω σαν μουσικός αρχαιολόγος» είπε «που ψάχνει στο παρελθόν για να φέρει στον παρόν υλικό».

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου