CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (19/6/15)

• Την επαναδραστηριοποίηση του project Avantasia ανακοίνωσε ο Tobias Sammet. Το νέο τους άλμπουμ τιτλοφορείται "Ghostlights"και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016, αφού προηγηθεί η κυκλοφορία ενός EP/single, ενώ ήδη έχει κλείσει την περιοδεία! 
• Ένα αναπάντεχο γεγονός κάνει το BBC να μην μπορεί να παίξει τραγούδια πολλών καλλιτεχνών του classic rock, όπως Neil Young, the Doors, Journey και  Bonnie Raitt. Το BBC αναγκάστηκε να σταματήσει τη μετάδοση τραγουδιών των παραπάνω καλλιτεχνών μετά την απόσυρση τους από τον Οργανισμό που διαχειρίζεται τα μηχανικά δικαιώματα τους (Mechanical Copyright Protection Society). Μάλιστα η απαγόρευση επεκτάθηκε και στις διασκευές τραγουδιών τους από άλλα συγκροτήματα. Από την άλλη πλευρά εκπρόσωπος των καλλιτεχνών διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα με καινούργια συμφωνία.
• Μπορεί οι νεώτεροι να νομίζουν ότι το τραγούδι "Love Is Your Name" του Steven Tyler είναι η πρώτη solo προσπάθεια μέλους των Aerosmith, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι. Το 1981 ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Brad Whitford και ο Derek St. Holmes, (τραγουδιστής του Ted Nugent) κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Whitford/St. Holmes χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μετά από 34 χρόνια, οι δύο μουσικοί μένουν στην ίδια πόλη (στο Nashville) και άρχισαν να συνθέτουν καινούργια τραγούδια και κανονίζουν εμφανίσεις σε clubs  της περιοχής. Μαζί τους ο μπασίστας Chopper Anderson και ο ντράμερ των Tesla, Troy Lucketta.
• Σύμφωνα με roadie των Who, το μεγάλο αγγλικό συγκρότημα έπεσε θύμα σαμποτάζ στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο Glastonbury festival μ’ αποτέλεσμα ο Pete Townshend να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εμφάνισή τους ήταν η χειρότερη! Οι The Who έπαιξαν στην Pyramid Stage μπροστά από 100.000 κόσμο κι αντικατέστησαν τον Prince που ακύρωσε. «Είχαμε κάνει τον έλεγχο κι όλα ήταν εντάξει. Όταν άρχισαν τα προβλήματα καταλάβαμε ότι κάποιος είχε σαμποτάρει τον ήχο και αμέσως το φτιάξαμε. Ακόμα και τότε ο ήχος ακουγόταν χαλαρός κι ο Townshend ήταν έξαλλος προσπαθώντας από τη σκηνή να διορθώσει ότι μπορούσε αλλά και τα ντραμς του Zakk Starkey ακουγόντουσαν πολύ «σκληρά», αλλά άρεσε του κόσμου»! 
• Σκοτώθηκε ο 16χρονος γιος του Nick Cave, Arthur, πέφτοντας από γκρεμό 18 μέτρων! Η αστυνομία θεωρεί ότι ο θάνατος του νεαρού ήταν ατύχημα χωρίς όμως να έχουν αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
• Καινούργια; ψηφοφορία στη σελίδα του rockmachine.gr με θέμα το πιο «μισητό» disco rock τραγούδι. Στην προηγούμενη ψηφοφορία με θέμα «Τι σας θυμίζει το εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου των Iron Maiden” πρώτη επιλογή βγήκε με 44%  Σάκα, ο μεγάλος Ζουλου(!) κι ακολούθησαν Εξώφυλλο National Geographic 22%, Στο επόμενο ο Eddie κινέζο 16%, O Eddie μετά από solarium 10% κι τέλος η επιλογή,  Ένα Eddie καλοψημένο παρακαλώ,  6%.
• «Το  streaming τελείωσε για μένα. Ελπίζω και οι φίλοι της μουσικής μου να είναι οκ με αυτό. Η αιτία δεν είναι τα χρήματα, αν και το μερίδιό μου, όπως και όλων των καλλιτεχνών, μειώθηκε δραματικά μετά από κακές συμφωνίες που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή μου.Η αιτία είναι η ποιότητα του ήχου. Δεν θέλω και δεν χρειάζομαι η μουσική να χάνει σε αξία με την χειρότερη ποιότητα ήχου στην ιστορία οποιουδήποτε τρόπου διανομής μουσικής! Δεν μου αρέσει  και δεν θέλω να το  πουλάνε στους fans μου. Είναι κακό για τη μουσική.  Αν ο ήχος βελτιωθεί θα το ξανασκεφτώ. Ποτέ μη λες ποτέ.Neil Young». Αυτό δήλωσε ο Neil Young, σχετικά με την πρόθεσή του να αποσύρει τη μουσική του από κάθε υπηρεσία streaming.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου