ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: UDO / FIREWIND /BAD COMPANY (Live)

 


Το 2027 σηματοδοτεί μια τριπλή επέτειο για τον Udo Dirkschneider και τους U.D.O.: Ο Udo γίνεται 75 ετών, οι U.D.O. γιορτάζουν 40 χρόνια ως συγκρότημα και το Voodoo Ranger σηματοδοτεί την κυκλοφορία του 20ού στούντιο άλμπουμ του γερμανικού heavy metal συγκροτήματος Το Voodoo Ranger θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου 2027 σε βινύλιο και cd, με τη σύνθεση των UDO να αποτελείται από τους Sven Dirkschneider ντραμς, Peter Baltes μπάσο και τους 2 κιθαρίστες Fabian "Dee" Dammers και Alen Brentini. Πρώτο video single I'll Die Trying, μια μπαλάντα γραμμένη για την επιμονή, αυτοπεποίθηση και την πίστη στις αρχές σου.  «Το 'I'll Die Trying' είναι ένα από τα πιο προσωπικά τραγούδια του Voodoo Ranger με τον τελευταίο στίχο να σημαίνει πολλά για μένα, επειδή αντικατοπτρίζει όσα έχω βιώσει στη σκηνή για τόσα χρόνια. «Κάθε συναυλία είναι μια ξεχωριστή στιγμή και όσο ο κόσμος θέλει να με ακούσει να τραγουδάω, θα συνεχίσω να δίνω ό,τι έχω. «Πάντα πίστευα ότι μια σπουδαία μπαλάντα μπορεί να είναι εξίσου δυνατή με τα heavy metal τραγούδια, και σε όλη μου την καριέρα αυτά τα τραγούδια έχουν γίνει από τα πιο αξέχαστα. Το I'll Die Trying είναι ένα ακόμα από αυτά τα τραγούδια που βγαίνουν κατευθείαν από την καρδιά. «Αρχικά σχεδιάσαμε να κυκλοφορήσουμε το Voodoo Ranger με διαφορετικό πρώτο single, αλλά αφού ο Peter και ο Alen τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας από τις πρόσφατες συναυλίες της περιοδείας Balls To The Wall – 40th Anniversary Tour, έπρεπε να αναβάλουμε την αρχική παραγωγή βίντεο και καταλήξαμε στο I'll Die Trying.


Για τις 19 Φεβρουαρίου 2027 προγραμματίστηκε η κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου των Firewind, με τίτλο Gods, Myths & Titans. Το συγκρότημα του Gus G, επανέρχεται δισκογραφικά παρουσιάζοντας το πρώτο video single, The Legend Of Achilles, που είναι ήδη διαθέσιμο ενώ όπως λέει ο Gus G, το άλμπουμ είναι concept για την ελληνική μυθολογία κι ο στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα  επικό άλμπουμ στη δισκογραφία τους, με την  προσθήκη κινηματογραφικών και ορχηστρικών στοιχείων στον κλασικό metal ήχο τους, προσέφερε μια εντελώς νέα διάσταση, ενισχύοντας το στυλ τους. «Κάθε κομμάτι είναι μια πύλη προς έναν διαφορετικό μύθο» είπε ο Gus, προσθέτοντας ότι στην οπτική πλευρά συνεργάστηκαν με τον Felipe Machado, ο οποίος δημιούργησε μοναδικά artworks για κάθε τραγούδι.

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, ο δίσκος ξεδιπλώνεται ως ένα συνεκτικό ταξίδι με βάση την έννοια μέσα από θεούς, ήρωες και θρύλους, δίνοντας στο άλμπουμ μια επιπλέον αίσθηση ταυτότητας και επικού εύρους.  To Gods, Myths & Titans, σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του Henning Basse πίσω από το μικρόφωνο, ενώ είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφορεί από την BLKIIBLK, label για heavy κυκλοφορίες της  Frontiers Label Group. Εκτός του Gus, στη σημερινή σύνθεση των Firewind συμμετέχουν και οι Henning Basse τραγούδι, Petros Christo μπάσο και Johan Nunez ντραμς.


Η τελευταία εμφάνιση του κιθαρίστα Mick Ralphs με τους Bad Company, έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2016 κατά τη διάρκεια συναυλίας του Μεγάλου συγκροτήματος στο at London's O2. Εκείνη η συναυλία, θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2026 σε 2πλο γαλάζιο βινύλιο και cd με τίτλο Live in London.  Φτάνοντας για τον εορτασμό της δέκατης επετείου της εμφάνισης του συγκροτήματος στις 29 Οκτωβρίου 2016 στο O2 Arena του Λονδίνου, το ακυκλοφόρητο άλμπουμ αποτυπώνει μια πολύ καλή βραδιά στην ιστορία του συγκροτήματος και αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτικό κιθαρίστα Mick Ralphs, του οποίου η εμφάνιση εκείνο το βράδυ θα ήταν η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα. Η εμφάνιση περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια όπως τα Can't Get Enough, Feel Like Makin' Love, Rock 'n' Roll Fantasy, Shooting Star, Ready for Love, Run With The Pack, Burnin' Sky και Bad Company. Ο Paul Rodgers σχολίασε: "Τόσο οι fansς όσο και το συγκρότημα ήταν σε εξαιρετική φόρμα εκείνο το βράδυ στο Λονδίνο. Η σχέση με το κοινό ήταν βαθιά και τραγούδησαν με την καρδιά τους. Αναπολώντας εκείνο το βράδυ, το τραγούδι του Mick, Ready For Love ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, τραγουδώντας Walking down this rocky road wondering where my life is leading, δεν ξέραμε ότι ο Mick θα έπαθε εγκεφαλικό μόλις τέσσερις ημέρες μετά από αυτή τη συναυλία". Σχεδόν μια δεκαετία μετά από εκείνο το βράδυ, η ολοκληρωμένη συναυλία κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά. Ο Simon Kirke είπε: «Όταν παίξαμε τελευταία φορά στο Λονδίνο, ήταν στην O2 Arena. Είχαμε απολαύσει μια υπέροχη περιοδεία στην Αγγλία, και θα κορυφωνόταν σε αυτή την τελική συναυλία. Ήμασταν όλοι σε καλή διάθεση. Ο Paul έπαιζε υπέροχα κάθε βράδυ και ο Mick έπαιζε με το συνηθισμένο του γούστο και στυλ... Ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα ποτέ με τον Mick... Αν το ήξερα τότε, θα τον είχα αγκαλιάσει λίγο πιο σφιχτά και λίγο περισσότερο». Η βραδιά κορυφώθηκε με μια encore εκτέλεση του κλασικού ακουστικού κομματιού Seagull, φέρνοντας τη συναυλία σε ένα οικείο κλείσιμο που τώρα χρησιμεύει ως ένα συγκινητικό τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία των ζωντανών εμφανίσεων του Ralphs με τους Bad Company.


 Live In Londo" track listing
01. Live For The Music
02. Gone, Gone, Gone
03. Feel Like Makin' Love
04. Electricland
05. Burnin' Sky
06. Run With The Pack
07. Ready For Love
08. Crazy Circles
09. Troubleshooter
10. Movin' On
11. Shooting Star
12. Can't Get Enough
13. Rock 'N' Roll Fantasy
14. Bad Company
15. Seagull

30/9/26

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου