O BRUCE SPRINGSTEEN ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ SHANE MacGOWAN (Pogues)/O ROGER WATERS ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ FOO FIGHTERS ….PINK FLOYD.

 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Kilkenny’s Nowlan Park της Ιρλανδίας (12 Μαϊου 2024), ο Bruce Springsteen, αφιέρωσε το τραγούδι των Pogues, A Rainy Night In Soho, στη μνήμη του Shane MacGowan. Μάλιστα ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξε στη συναυλία, με την E Street Band aνα τον συνοδεύει και τον κόσμο να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά. Πάντως, το A Rainy Night In Soho των Pogues δεν ήταν η μόνο διασκευή που έπαιξε, αφού ακούστηκαν ακόμα τραγούδια των Commodores και Patti Smith. Ο Springsteen επισκέφτηκε το σπίτι του MacGowan όπου συναντήθηκε με τη χήρα του, η οποία είπε «Είναι θαυμάσιο να βλέπεις ένα τόσο πετυχημένο μουσικό, να εξακολουθεί να φέρεται γενναιόδωρα και να εκτιμά άλλους μουσικούς και συνθέτες. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη του σε εμένα». Ο MacGowan πέθανε από πνευμονία στις 30 Νοεμβρίου 2023.στο σπίτι του στο Δουβλίνο, αφού είχε νοσηλευτεί με λοίμωξη στα τέλη του 2022.


Η χρονομηχανή μας πάει μόλις 13 χρόνια πίσω, στο Σεπτέμβριο του 2011, όταν η εκπομπή του Jimmy Fallon, The Tonight Show With Jimmy Fallon, ετοίμασε μια εβδομάδα αφιέρωμα στους Pink Floyd όπου εμφανίστηκαν οι Nick Mason και Roger Waters που έδωσαν συνεντεύξεις αλλά και …πήραν από μουσικούς που ερμήνευσαν τραγούδια των Pink Floyd όπως οι Pearl Jam που έπαιξαν το Mother, ο country star Dierks Bentley, το Wish You Were Here, οι indie Shins το Breathe κ.α.. Όμως στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Roger Waters ερμήνευσε το In The Flesh?, μαζί με τους Foo Fighters, δίνοντας του μια πιο rock μορφή. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Foos έπαιζαν Pink Floyd, αφού το  1999 ηχογράφησαν το Have A Cigar που κυκλοφόρησε αρχικά ως b-side του single Learn To Fly και στη συνέχεια στο soundtrack του Mission Impossible 2, με τον Brian May των Queen. Ο Taylor Hawkins τραγούδησε το κομμάτι καθώς ο Dave Grohl δεν μπορούσε να θυμηθεί τους στίχους!  Βλέποντας το video, θα καταλάβετε ότι όλοι τη..βρίσκουν με τον Roger Waters στο τέλος να …χαμογελάει (πράγμα σπάνιο!)

Α.Ρ.

9/6/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου