ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK; ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ


 Δεδομένο 1.
Ένα χρόνο, και λίγο παρά πάνω, το Le Roi του Χαλανδρίου, έχει ξεκινήσει live με πρωταγωνιστές τα ονόματα της ελληνόφωνης σκηνής της δελαετίας του 80. Κώστας Τουρνάς, Πασχάλης, Μηλιώκας, Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Καζούλης κ.α. Περιττό να σημειώσω ότι όλες οι βραδιές ήταν ασφυκτικά γεμάτες!
Δεδομένο 2.
Πριν ακόμα την πανδημία, η Πωλίνα, η Μαντώ, ο Δάκης (έφυγε από τη ζωή  το 2022), ο Κώστας Μπίγαλης και αργότερα στην παρέα προστέθηκαν η Σοφία Βόσσου και Σοφία Αρβανίτη, έχουν οργώσει τα clubs όλης της Ελλάδας με απόλυτη επιτυχία, τραγουδόντας επιτυχίες τους από τη δεκαετία του 80 αλλά και 90.  
Με βάση τα 2 παραπάνω ΔΕΝ μου έκανε καμία έκπληξη η ανακοίνωση του Release για τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2024. Αντίθετα, άργησε! Έως τώρα, οι διοργανωτές, περιοριζόντουσαν στα rock ονόματα της ελληνικής σκηνής, τύπου Αγγελάκaς, Παυλίδης, Last Drive, Nightstalker κ.α. που έχουν πολύ ενδιαφέρον και πιστό κοινό.
Να ξανά γυρίσω στον Παπακωνσταντίνου, που κολλάει με όλους: Με Deep Purple με Scorpions αλλά και με όποιον άλλον τον βάλεις, θα πάρει ένα γερό χειροκρότημα και δεν πιστεύω ότι αμφιβάλλετε ότι στις 29 Ιουνίου, η Πλτ. Νερού θα έχει πολύ κόσμο. Μάντης δεν είμαι να ξέρω πόσους, αλλά με δεδομένο το φθηνό εισιτήριο (ξεκινάει από 15e), προβλέπεται κοσμοσυρροή. Απορώ που οι διοργανωτές δεν είχαν σκεφτεί μέχρι τώρα, μια ημέρα με ελληνικά ονόματα. Εύκολα θα έβλεπα του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, μερικούς από τους Τουρνά, Πλιάτσικα Πασχάλη, Βόσσου, Αρβανίτη, Πωλίαμννα, Μηλιώκα κ.α. πάνω στη σκηνή κι από κάτω ένα ΑΛΛΟ κοινό, που ΔΕΝ θα έχει καμία σχέση με το κλασικό του φεστιβάλ, να γεμίζει το χώρο. Θα είμαι κι εγώ εκεί!


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

3/3/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Είχα δει τον Μπίγαλη μαζί με Πωλίνα, Μαντώ και Αρβανίτη στην Τουρλίδα (Μεσολόγγι), το καλοκαίρι του 2022. Ο κόσμος όχι μόνο γέμισε τον χώρο αλλά περάσαμε υπέροχα! Η φωνή του Μπίγαλη ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, αναλογιζόμενοι βέβαια την ηλικία του, από κοντά σε απόδοση η Μαντώ και όχι και τόσο καλές οι Αρβανίτη και Πωλίνα.
    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπήρχε μπάντα στη σκηνή (κιθάρα-μπάσο-πλήκτρα) που έκανε ότι έπαιζε! Μου έκανε εντύπωση η κιθαρίστρια, η οποία παίζει σε γνώστο metal συγκρότημα, καθώς αρχικά πίστεψα ότι όντως παίζει αλλά όταν έπαιξαν κομμάτια που γνωρίζω (καθότι είμαι κιθαρίστας), διαπίστωσα ότι έπαιζα τυχαίες συγχορδίες, διαφορετική τονικότητα, κτλ. Το ίδιο και τα πλήκτρα και το μπάσο!
    Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτή μια τέτοια συναυλία καθότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι στις συναυλίες που δίνουν, χρησιμοποιούν προηχογραφημένα και δεν υπάρχει μπάντα. Καταλαβαίνω ότι κατά αυτόν τρόπο, είναι πιο ευέλικτο να το στήσεις και να το προωθήσεις από το να έχεις επιπλέον 4-5 μουσικούς μαζί σου.
    Σίγουρα πάντως θα ήταν πολύ καλή ιδέα για μια τέτοια συναυλία κι ο κόσμος θα έδινε το παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή