NEWS OF THE WORLD(31/1/24)

 

• Ένα δεύτερο τραγούδι παρουσίασε σε video o Bruce Dickinson, μέσα από τον επερχόμενο καινούργιο δίσκο του The Mandrake Project που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου. Πρόκειται για το τραγούδι Rain On The Graves, που βασίζεται στο ποιήμα του William Blake, Auguries of Innocence, που δημοσιεύτηκε το 1863. Το ατμοσφαιρικό βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Ryan Mackfall, όπου πρωταγωνιστεί ο Dickinson που υποδύεται ένα φοβισμένο παππά που μπαίνει σε ένα νεκροταφείο και συναντά το Διάολο (σ.σ. προσέξτε τα πριονισμένα κέρατά του!)
•  Ξεκίνησε το ξήλωμα των πάνελ που έπρεπε να αντικατασταθούν λόγω φθοράς, στα δυο τόξα του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ , κάτι που αφήνει επί τέλους μια αισιοδοξία ότι το Στάδιο θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει. Βέβαια, οι  122.000 fans των Coldplay, πρέπει να περιμένουν τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό να ανακοινώσει το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα. Γεγονός, πάντως, είναι ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συναυλία των Coldplay θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με ασφάλεια.


• Το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Rage Against the Machine, Tom Morello θα ανοίξει τη αθηναική συναυλία των  Smashing Pumkins nστις 16 Ιουλίου 2024, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
• Σχεδόν έτοιμο το 5o άλμπουμ των Black Country Comunion που θα πάρει ημερομηνία κυκλοφορίας για μέσα στον Ιούνιο. Περισσότερες πληροφορίες, προσεχώς.


• Ο κιθαρίστας των Bon Jovi, Phil X είπε ότι το συγκρότημα έμεινε στο Nashville για 5 εβδομάδες όπου ηχογράφησε τα καινούργια τραγούδια του, λέγοντας ότι οι ηχογραφήσεις του τελευταίου άλμπουμ τους ήταν διαφορετικές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλες είχαν κάνει. «Υπήρξαν μερικές περιπτώσεις όπου όλοι συνεργαστήκαμε ως ομάδα. Έτυχε να δω ένα ντοκιμαντέρ για το πώς οι Eagles ηχογράφησαν το Hotel California κι αυτό με βοήθησε να γίνω πιο δημιουργικός. Κατά  τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, υπήρξαν πολλές ιδέες, δικές μου και το JBJ, που κατέληξαν σε τραγούδια». Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ο τίτλος, ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας του καινούργιου δίσκου.
• Ο 62χρονος ντράμερ των Poison, Rikki Rockett, κέρδισε την 4η μαύρη ζώνη Βραζιλιάνικου Jiu-Jitsu.
• Οι Guns and Roses παρουσίασαν το video που στηρίζεται στην τεχνική νοημοσύνη για το καινούργιο τραγούδι τους The General. Το βίντεο συνοψίζει 20 ζωντανές βινιέτες με ένα ψυχεδελικό οπτικό ταξίδι κινουμένων σχεδίων A.I., με πλάνα της συναυλίας και εικόνες που μπαίνουν στο υποσυνείδητο ενός νεαρού αγοριού που τον φέρνει αντιμέτωπο με σκοτεινές παιδικές αναμνήσεις.


• Το δεύτερο άλμπουμ του εξ΄ολοκλήρου στα δανέζικα θα κυκλοφορήσει ο πρώην τραγουδιστής των White Lion, Mike Tramp. H ημερομηνία κυκλοφορία του είναι η 15η Μαρτίου και ο τίτλος τουMand Af En Tid.
• Την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Ν.Βρετανία ανακοίνωσε ο Rick Wakeman, για να ακολουθήσει μια επίσης αποχαιρετιστήρια στην Αμερική. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, ο Wakeman θα παρουσιάσει την καινούργια 30λεπτη instrumental σύνθεσή του Yessonata, με θέματα και μελωδίες από κομμάτια των Yes.
• Σε συνέντευξή του στο Ultimate Guitar και στον Greg Prato, ο κιθαρίστας των Rush Alex Lifeson, δήλωσε πωες δεν  μπορεί να υπάρξουν Rush χωρίς τον Neil Peart, αποκλείοντας κι αυτό το ενδεχόμενο μικρής περιοδείας με άλλο ντράμερ.  Αλλά  τελειώνοντας την κουβέντα του, προσθέτοντας «Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θα δούμε λοιπόν»!
• Δεν πρόλαβαν να διαλυθούν οι Kiss κι ο Gene Simmons ανακοίνωσε μια συναυλία με το συγκρότημά του, τους Gene Simmons Band, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, τον Απρίλιο  Η σύνθεση του συγκροτήματος περιλαμβάνει τους κιθαρίστες Brent Woods (Sebastian Bach, Vince Neil) και Zach Throne (Corey Taylor), μαζί με τον ντράμερ Brian Tichy (Whitesnake, Billy Idol, Foreigner). Η τελευταία φορά που έπαιξε με το συγκρότημά του ήταν το μακρινό 2018, με άλλους μουσικούς, σε μια περιοδεία σε ΗΠΑ, την Ευρώπη και Αυστραλία.
• Οι Queen παρουσίασαν ένα πρώτο trailer από το την επερχόμενη κυκλοφορία σε dvd/Blu-ray αλλά και ταινία σε περιορισμένο κύκλο κινηματογράφων (σ.σ. στο εξωτερικό) του Queen Rock Montreal. Το τραγούδι που παρουσίασαν είναι το Another One Bites the Dust. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Saul Swimmer.
• Από το Release Festival έγινε η διευκρίνηση ότι οι Accept θα εμφανιστούν σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και στην περιοδεία τους στη Ν. Αμερική με τον Joel Hoekstra, πρώην μέλος των Whitesnake και Trans Siberian Orchestra! Ο βιρτουόζος Joel Hoekstra θα αντικαταστήσει μόνο σε αυτές τις ημερομηνίες τον Phil Shouse, ο οποίος θα παραμείνει με το συγκρότημα ως ο μόνιμος κιθαρίστας τους σε όλες τις υπόλοιπες ζωντανές τους εμφανίσεις.





   

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου